Μια μεγάλη έρευνα για τα καταλύματα και τις μέσες τιμές τους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου διεξήγαγε η Mabrian Technologies, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συνολικές τιμές είναι αυξημένες το 2019, «αλλά όχι παντού».

Ο πάροχος τουριστικών πληροφοριών, αναφέρεται εκτενώς στην χώρα μας, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι η μεγάλη έκπληξη», με αυξήσεις έως και 110% σε δωμάτια πέντε αστέρων.

«Με λίγες εξαιρέσεις, όλοι οι κύριοι προορισμοί της Μεσογείου παρουσιάζουν μέτριες αυξήσεις στις μέσες τιμές από το 2019 σε ξενοδοχεία τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων», δήλωσε ο διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Mabrian, Carlos Cendra.

Η έρευνα του Mabrian δείχνει ότι η Γαλλία είναι η κύρια εξαίρεση, με πτώση 12% και 11,3% στις τιμές για ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων αντίστοιχα.

«Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων εξακολουθούν να είναι τα πιο ακριβά στην περιοχή με 419 ευρώ ανά διανυκτέρευση και αυξημένα κατά 13,2% σε σύγκριση με το 2019», είπε ο Cendra.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές της Αιγύπτου αυξάνονται έντονα και στις τρεις κατηγορίες, στο 25%, 40,9% και 48,3%.

«Αλλά η Ελλάδα ξεχωρίζει, με τα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων να παρουσιάζουν αύξηση 62,7% και 110% αντίστοιχα», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here