Η EOS Group επένδυσε στο πρώτο της χαρτοφυλάκιο μη εξασφαλισμένων απαιτήσεων μετά την επαναλειτουργία της αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα. Η EOS συνεργάζεται με την εταιρεία διαχείρισης δανείων και ακινήτων doValue Greece για την διαχείριση του χαρτοφυλακίου.

 

Η επένδυση της EOS Group, με τίτλο Project Virgo, αφορά σε ένα μη εξασφαλισμένο τμήμα της τιτλοποίησης Frontier 1.

  • «Πρόκειται για μία σημαντική επένδυση της EOS Group σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη»,

δήλωσε ο  Carsten Tidow, μέλος του Δ.Σ. της EOS Group υπεύθυνος για την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης.

Carsten Tidow, μέλος του Δ.Σ. της EOS Group
  • «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για αυτή την επένδυση και βέβαιοι για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας στην Ελλάδα»

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας υπογραμμίζει τη φιλοδοξία του ομίλου να αποτελέσει  έναν αξιόπιστο συνεργάτη και βασικό παράγοντα στην ελληνική αγορά στο μέλλον, πρόσθεσε ο Tidow.

 

  • «Η συμφωνία έχει ήδη αλλάξει τη θέση της EOS στην ελληνική αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων»

δήλωσε ο Αντώνης Μεσσάδος, Διευθύνων Σύμβουλος της EOS Greece.

Αντώνης Μεσσάδος, Διευθύνων Σύμβουλος της EOS Greece
  • «Η επένδυση της EOS Group ως μοναδικού επενδυτή έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες που πρέπει τώρα να μετασχηματιστούν σε ένα ισχυρό success story», πρόσθεσε.

 

Η EOS Group δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων από το 2005 μέσω της θυγατρικής της, EOS Greece. Σε συνδυασμό με την επεξεργασία του χαρτοφυλακίου Virgo, η doValue Greece θα προσφέρει  τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου για μία μεταβατική περίοδο.

Philipp Schuemann, Senior Manager EOS Group
  • «Είμαστε ευτυχείς να συνεργαζόμαστε με έναν έμπειρο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στην ελληνική αγορά»

δήλωσε ο Philipp Schuemann, Senior Manager στη Διεύθυνση Διαχείρισης Τμημάτων Ανατολικής Ευρώπης της EOS Group.

 doValue Greece

Η doValue Greece είναι μέλος του Oμίλου doValue S.p.A. και κατέχει ηγετική θέση ως ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης δανείων και ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα και ως κόμβος ανάπτυξης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Σε επίπεδο Ομίλου, η doValue κατέχει ηγετικό ρόλο στη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων και ακίνητης περιουσίας στη Νότια Ευρώπη μετά την εξαγορά της ισπανικής Altamira Asset Management και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων στην ιταλική αγορά.

Η doValue, έχοντας βαθιά γνώση όλων των ειδών των πιστωτικών ανοιγμάτων σε όλες τις φάσεις του κύκλου τους, δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε επίπεδο ανάπτυξης στρατηγικής, λήψης αποφάσεων και υπηρεσιών υποστήριξης, σε συνεργασία με ένα δίκτυο διεθνών συμβουλευτικών εταιρειών, εκτιμητών ακινήτων, μεσιτών και δικηγόρων.

Η doValue Greece, πρωτοπόρος στην ελληνική αγορά, συνδυάζει στις δραστηριότητές της τα πλεονεκτήματα της υφιστάμενης πλατφόρμας και την εξειδικευμένη τεχνογνωσία του προσωπικού της με τις βέλτιστες πρακτικές της doValue και την εμπειρία της στη διαχείριση δανείων, πιστώσεων και ακινήτων στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

 EOS Group

Η EOS Group είναι ένας κορυφαίος επενδυτής σε χαρτοφυλάκια  απαιτήσεων και έχει ειδίκευση στη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων.

Με περισσότερα από 45 χρόνια εμπειρίας η EOS προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες σε 20.000 πελάτες σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο για όλες τις ανάγκες διαχείρισης των απαιτήσεών τους. Κύριοι τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται είναι οι τράπεζες, τα ακίνητα, οι τηλεπικοινωνίες, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και το ηλεκτρονικό εμπόριο. H EOS απασχολεί πάνω από 6.000 υπαλλήλους και είναι μέλος του Otto Group.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here