Ισχυρές άμυνες ανέπτυξε και στη χθεσινή συνεδρίαση ο Sarantis, με αποτέλεσμα η μετοχή να κλείσει με κέρδη +3,02% ξεπερνώντας και πάλι το όριο των 8 ευρώ. Τελική τιμή στα 8,19€, με υψηλό ημέρας τα 8,28 ευρώ με συναλλαγές αξίας 163.141 ευρώ.
    Αποτίμηση στα 572,3 εκατ. ευρώ αλλά με την αγορά και funds να επιχειρούν να αποτιμήσουν τις τελευταίες κινήσεις-ματ σε επιχειρηματικό επίπεδο, που προβαίνει η διοίκηση.
     Ο όμιλος απέκτησε (από τα…ιμάτια του FF Group) την αντιπροσωπεία των αρωμάτων της Coty στην Ελλάδα, που αντιπροσωπεύει έναν τζίρο της τάξεως των 16 εκατ.€, ποσό που θα προστεθεί στα 384 εκατ.€, που έχουν εκτιμηθεί για φέτος. Και μπορεί ο τζίρος των σημάτων της  Coty να μην είναι και τόσο σημαντικός είναι όμως το good will και το prestige για το χαρτοφυλάκιο του ομίλου.
      Βέβαια το μεγάλο deal, που έκλεισαν τα αδέλφια είναι αυτό με τον αμερικανικό κολοσσό Estee Lauder, με την Sarantis να πετυχαίνει έναν όντως επίζηλο τίτλο διεθνώς. Το joint venture, που έχουν συνάψει οι δύο πλευρές είναι και η μοναδική συμφωνία- αυτού του χαρακτήρα- που έχει συνάψει η Estee Lauder, διεθνώς και αυτό είναι κάτι που προφανώς πιστώνεται στους επιχειρηματίες, βασικούς μετόχους.
       Το αν η μετοχή θα υποκύψει σήμερα στους πωλητές, που χθες βράδυ…μάτωσαν την Wall Street είναι κάτι, που αφορά μόνο τους traders.
Γιατί στον Sarantis, αυτό που μετράει τελικά είναι ο επενδυτικός προσανατολισμός που έχει χαράξει η διοίκηση.
Με απόδοση +17,34% από την αρχή του χρόνου, χωρίς εξάρσεις ή “βουτιές” αλλά με σιγουριά… ομολόγου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here