Την πρώτη μεγάλη συνέντευξη Τύπου μετά από 10 χρόνια, έδωσε ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων η διοίκηση της φαρμακοβιομηχανίας Lavipharm με επικεφαλής τον Τηλέμαχο Λαβίδα.

Έχοντας ολοκληρώσει μια γιγαντιαία -για τα μεγέθη του Ομίλου- αύξηση κεφαλαίου 51,28 εκατ. ευρώ  κι έχοντας επιστρέψει σε κανονική διαπραγμάτευση στο Χρηματιστηριακό ταμπλό, η Lavipharm ξεκίνησε την υλοποίηση του 5ετούς επενδυτικού προγράμματος με στόχο την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.

  • «Έχουμε αντιμετωπίσει και ξεπεράσει πολλές προκλήσεις αλλά μπορούμε να οδηγήσουμε την Lavipharm στη νέα εποχή»

Καταλυτικό ρόλο θα διαδραματίσει η δυνατότητα της εταιρείας να διεκδικήσει την απορρόφηση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και άλλων κρατικών κινήτρων και χρηματοδοτικών εργαλείων, στις οποίες δεν είχε μέχρι σήμερα.

Εστιάζοντας στην πορεία της Lavipharm, εκτίμησε ότι η ανάπτυξη θα προέλθει από 4 βασικούς άξονες.

  1. Από το patch κλονιδίνης, ένα πρωτότυπο σκεύασμα κατά της υπέρτασης, το οποίο πραγματοποιεί στην Ιταλία πωλήσεις γύρω στα 7 εκατ. ευρώ και αποδίδει EBITDA 3,5 εκατ. ευρώ. Στόχος της διοίκησης είναι οι πωλήσεις του φαρμάκου να αναπτυχθούν περαιτέρω στην Ιταλία, όπου η αγορά της υπέρτασης υπολογίζεται σε 1,2 δισ. ευρώ και να κυκλοφορήσει και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.
  2. Από τη συνεργασία με τη Zentiva, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες γενοσήμων στον κόσμο
  3. Από την κυκλοφορία 7 νέων προϊόντων δικής της έρευνας, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης.
  4. Από την στρατηγική συνεργασία της Lavipharm με την TIKUN Europe, κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής προϊόντων ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Lavipharm θα αναλάβει την εμπορική διανομή των νέων προϊόντων της TIKUN, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά το 2023 και για περίοδο πέντε ετών με δυνατότητα ανανέωσης.

Αφορούν τελικά προϊόντα ιατρικής κάνναβης που θα παράγονται αποκλειστικά στο εργοστάσιό της στην Ελλάδα και τα νέα, εξειδικευμένα προϊόντα συμπληρώματος διατροφής κανναβιδιόλης /CBD που θα παρασκευάζονται στο εργοστάσιο στη Γαλλία.

Η πρώτη αυτή μονάδα παραγωγής σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης θα λειτουργήσει στην Κόρινθο και αποτελεί τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία κάνναβης στην Ευρώπη.

Με βάση το business plan υπολογίζεται πως ο τζίρος θα φτάσει στα 112 εκατ. ευρώ το 2026 από περίπου 46 εκατ. ευρώ το 2021 (προ clawback  και rebate).

Σημειώνεται ότι το 30% των εσόδων της Lavipharm προέρχεται από τις διεθνείς πωλήσεις και το υπόλοιπο 70% από τις πωλήσεις στην Ελλάδα.

Στόχος της διοίκησης είναι στο προσεχές μέλλον η διεθνής δραστηριότητα να αποτελεί το 50% των καθαρών πωλήσεων της

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here