Όταν η Κυπριακή Δημοκρατία διεξάγει διεθνείς διαγωνισμούς, ακόμη και για μια μικρή τραπεζική άδεια, το επενδυτικό ενδιαφέρον αποδεικνύεται μεγάλο.

Οι δεσμευτικές προσφορές για την τραπεζική άδεια της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος περιλαμβάνουν μερικά από τα πιο “ηχηρά ονόματα” με τα πιο “γερά πορτοφόλια”. Υπάρχουν όμως και μικρότερες -άγνωστες στην ελληνική αγορά- εταιρείες που υπόσχονται θεαματικές εξελίξεις.

Ενδιαφέρον εκδήλωσε ο όμιλος Βαρδινογιάννη με εκπρόσωπο τον Γιώργο Τανισκίδη, η κινεζική Fosun που τώρα θέλει και την Εθνική Ασφαλιστική αλλά και το επενδυτικό Fund το Farralon που έχει αγοράσει τα δάνεια της Euromedica.

Στη διαδικασία συμμετείχε o κ. Ιωάννης Παντολέων, chief financial officer του Olympia Group που ιδρύθηκε από τον Πάνο Γερμανό αλλά σήμερα έχει πολυμετοχικό χαρακτήρα.

Υποψηφιότητα έθεσαν σοβαροί παίκτες χωρίς όμως παρουσία στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα όπως η Alpha Trust και η Euroxx.

Άλλοι παλιοί γνώριμοι της τραπεζικής αγοράς που έθεσαν υποψηφιότητα είναι οι  Ανδρέας Ζομπανάκης, παλιός investment banker, ο Αναστάσιος Αστυφίδης (Ambrosia Capital) που συνεργάζεται με τον τραπεζίτη Γιώργο Κούλουρη ο οποίος σήμερα δουλεύει για το ΤOSCA του Μ. Ηughes (διαχειρίζεται πάνω από 4 δις.).

Ξεχωρίζει η υποψηφιότητα της Axia Ventures αλλά και μία επενδυτική εταιρεία από το ΟΜΑΝ όπως και η  Εxpobank από τις παλαιότερες τράπεζες της Λετονίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here