Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ενδυναμώνει το «αποτύπωμά» της στην ασφαλιστική αγορά της Ινδίας ο ιταλικός όμιλος Generali, καθώς ανακοίνωσε την οριστικοποίηση της συμφωνίας για αύξηση του μεριδίου της στην ασφαλιστική κοινοπραξία που διατηρεί με την Future Group στο 49% από 25,5% προηγουμένως.

Μέσω της συναλλαγής αυτής, η Generali επενδύει ποσό της τάξης των 120 εκατ. ευρώ στις joint ventures που διαθέτει στην Ινδία, δηλαδή την Future Generali India Life Insurance Co. Ltd, την Future Generali India Insurance Co. Ltd που δραστηριοποιείται στον κλάδο περιουσίας-ατυχημάτων και την νεοϊδρυθείσα κοινοπραξία  FG&G Distribution Private Ltd που έχει αναλάβει τη διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων των δυο άλλων εταιρειών. 

«Η νέα στρατηγική της Generali εστιάζει στις ασφαλιστικές αγορές με υψηλή αναπτυξιακή δυναμική. Η Ινδία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο για την επέκτασή μας στην Ασία», σχολίασε ο  Jaime Anchustegui Melgarejo, επικεφαλής της Generali International. “Η ενίσχυση της συνεργασίας μας με την Future Group αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης του ομίλου Generali να επενδύσει περαιτέρω στην ανάπτυξη των συστημάτων πελατών των συνεργατών της, με στόχο την διεύρυνση της πελατειακής βάσης», πρόσθεσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Future Group Kishore Biyani από την πλευρά του δήλωσε ενθουσιασμένος με την προοπτική στενότερης συνεργασίας με την Generali και πεπεισμένος ότι, αξιοποιώντας τη διεθνή τεχνογνωσία του ιταλικού κολοσσού, η Future Group μπορεί να δημιουργήσει μοναδικές και διαφοροποιημένες πλατφόρμες στην Ινδία. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here