Εν αμφιβόλω τίθενται σημαντικές επενδυτικές πρωτοβουλίες στην πράσινη ενέργεια εξαιτίας του σοκ που προκαλεί στο οικονομικό περιβάλλον η εξάπλωση του κορονοϊού. Ο ιός αποτελεί ένα βραχυπρόθεσμο εμπόδιο σύμφωνα με τους ειδικούς του κλάδου, καθώς προκαλεί για την ώρα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, αναβολή έργων ή την πληρωμή υποχρεώσεων στον κλάδο των ΑΠΕ.

Μεγάλη είναι όμως και η ανησυχία στον κλάδο για την εικόνα των διεθνών τιμών πετρελαίου. Μεγάλοι πετρελαϊκοί κολοσσοί που έχουν στην ατζέντα τους την «στροφή» προς την πράσινη ενέργεια έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την κάλυψη των ζημιών από την καθίζηση των τιμών πετρελαίου, αναβάλλοντας χρηματοδοτήσεις και προγράμματα προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Κατά τα άλλα, εκτός από τις ανησυχίες λόγω κορωνοϊού, οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγοί Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προετοιμάζονται για αύξηση της παραγωγής, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με τη Ρωσία και τη συμμαχία ΟΠΕΚ+.

Σημειώνεται πως η Goldman Sachs αναμένει ρεκόρ πλεονάσματος αργού τον Απρίλιο, ενώ αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters υποβάθμισαν τις προβλέψεις τους στα 42 δολάρια το βαρέλι για το μπρεντ το 2020, ενώ τον Φεβρουάριο προέβλεπαν τιμή 60,63 δολαρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here