Αίτηση για την Αδεια Αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στον Πρίνο της Καβάλας κατέθεσε στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ), η EnEarth, θυγατρική εταιρεία του ομίλου Energean.

Σύμφωνα με την αίτηση η αποθηκευτική δυναμικότητα της πρώτης φάσης του project θα είναι έως 1 εκατ. τόνοι CO2 ετησίως ενώ σε πλήρη ανάπτυξη, η αποθηκευτική δυναμικότητα μπορεί να φθάσει τα 3 εκατ. τόνους ετησίως.

Με την αίτηση που κατέθεσε η EnEarth ζητά:

  • τη διαπίστωση της καταλληλότητας ως τόπου αποθήκευσης CO2 της Περιοχής όπως αυτή έχει οριοθετηθεί και προσδιορίζεται στην ‘Αδεια Διερεύνησης και την ενεργοποίηση του δικαιώματος αποθήκευσης CO2.

 

Με αφορμή την κατάθεση της αίτησης για την ‘Αδεια Αποθήκευσης, η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα δήλωσε τα εξής:

Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean
  • «Η κατάθεση της αίτησης αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση του project και αποδεικνύει την δέσμευση της EnEarth και του ομίλου Energean για μία επένδυση, η οποία στην πρώτη της φάση θα είναι της τάξης των 500 εκατ. ευρώ.
  • Η χορήγηση της ‘Αδειας Αποθήκευσης θα αποτελέσει ένα ορόσημο που θα εγγυηθεί την πραγματοποίηση του project της αποθήκευσης του Πρίνου έγκαιρα και σε ρεαλιστικές βάσεις