• «Η ηλεκτροδότηση της τελικής κατανάλωσης, με χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ήδη αντιπροσωπεύει το φθηνότερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο απανθρακοποίησης νευραλγικών τομέων όπως οι μεταφορές, η οικιακή θέρμανση, καθώς και η βιομηχανική παραγωγή»

H δήλωση ανήκει στον  Francesco Starace, CEO & General Manager της Enel Group, που δημοσιοποίησε   το νέο εγχειρίδιο της Enel για το πράσινο υδρογόνο.

 

H Enel, ως ένας από τους μεγαλύτερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους παραγωγούς ΑΠΕ, προχωρά σε δοκιμές νέων μοντέλων και καινοτόμων λύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο – και στην Ευρώπη – ώστε να επιτευχθεί μείωση του κόστους των ηλεκτρολυτών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου και να προωθηθεί η ανάπτυξη μιας οικονομίας κλίμακας.

Σήμερα περισσότερο από το 99% του παραγόμενου υδρογόνου προέρχεται από ορυκτά καύσιμα (Grey and Brown Hydrogen), τα οποία οδηγούν σε σημαντικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Από την άλλη πλευρά, η παραγωγή υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές (Green Hydrogen) είναι μια λύση φιλική προς το περιβάλλον, γι’ αυτό κρίνεται σημαντική η αντικατάσταση του γκρι και του καφέ υδρογόνου με το πράσινο υδρογόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές χώρες ανακοινώνουν φιλόδοξες στρατηγικές και οράματα ανάπτυξης υδρογόνου.

Ακριβώς αυτά θα αποτελέσουν το ρυθμιστικό πλαίσιο που θα επιτρέψει την ανάπτυξη πράσινου υδρογόνου.

Το παραγόμενο υδρογόνο μπορεί αφενός να συμβάλει στην απανθρακοποίηση, και αφετέρου να τροφοδοτεί απευθείας τους ηλεκτρολύτες με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Καθίσταται, έτσι, εφικτή η επίτευξη σημαντικής μείωσης σε νέες κοστοβόρες επενδύσεις τόσο για αγωγούς φυσικού αερίου, όσο και για εκσυγχρονισμό υφιστάμενων υποδομών.

 

Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό εγχειρίδιο εδώ: www.enelgreenpower.com/content/dam/enel-egp/documenti/energie-rinnovabili/green-hydrogen-factbook.pdf

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here