Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η λειτουργία της πλατφόρμας που θα δέχεται τις αιτήσεις των ευάλωτων νοικοκυριών για συμμετοχή στο ενδιάμεσο πρόγραμμα – μέχρις ότου να ξεκινήσει ο Φορέας Ακινήτων – με τις πληροφορίες να θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης της επιδότηση της δόσης. 

Όπως αποκάλυψε η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κυρία Μαριαλένα Αθανασοπούλου, σε συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου, οι θεσμοί έχουν ήδη δώσει την – προφορική – έγκρισή τους ως προς την πολιτική, τη στρατηγική, την υλοποίηση και το κόστος του επίμαχου προγράμματος, υπάρχουν, ωστόσο, κάποια θέματα που άπτονται της DG Comp. «Ένα – δύο θέματα παραμένουν ανοιχτά, θα πρέπει να γίνουν κάποιες μικροαλλαγές, προκειμένου να είναι σύμφωνη και η Επιτροπή Ανταγωνισμού και καλώς εχόντων των πραγμάτων μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μπορέσουμε να βγάλουμε στον ‘αέρα’ την πλατφόρμα, η οποία είναι έτοιμη, την έχουμε τεστάρει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαική Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε δώσει την έγκρισή της από τον περασμένο Μάρτιο, για να επανέλθει στις αρχές του καλοκαιριού, ζητώντας διευκρινήσεις για σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων τι θα συμβεί σε περίπτωση που ο δανειολήπτης σταματήσει να πληρώνει. 

Υπενθυμίζεται πως το κράτος θα επιδοτεί – από 70 ευρώ έως και 210 ευρώ – για 15 μήνες τη δόση του στεγαστικού δανείου των νοικοκυριών που έχουν λάβει τη… σφραγίδα του ευάλωτου, με τις πληροφορίες να θέλουν το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει την αύξηση του επίμαχου ποσού. Κι αυτό γιατί αφενός, οι τρέχουσες συνθήκες πιέζουν περαιτέρω τα διαθέσιμα εισοδήματα των νοικοκυριών – ανεξαρτήτως εάν ακόμη δεν έχει φανεί στις μετρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ – και αφετέρου, με τις εκλογές προ των πυλών η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει ένα… κύμα πλειστηριασμών από Σεπτέμβρη.    

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here