Είναι ένας χώρος που αναβαθμίζει το συγκοινωνιακό και μεταφορικό έργο στην Ελλάδα. Ένας υπερσύγχρονος χώρος στάθμευσης (Safe and Secure Truck Parking Area) που προσφέρει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες σε επαγγελματίες κυρίως οδηγούς. O εξοπλισμός και η διαχείριση του χώρου έχει ανατεθεί στην Cityzen Parking & Services.

Στο Αερινό Μαγνησίας έχει τεθεί σε λειτουργία το Safe and Secure Truck Parking Area, το μεγαλύτερο πάρκινγκ φορτηγών στην Ελλάδα, με συνολικά 72 θέσεις – 36 θέσεις στην άνοδο προς Θεσσαλονίκη και 36 θέσεις στην κάθοδο προς την Αθήνα.

default

Οι Σταθμοί Ασφαλούς Στάθμευσης Φορτηγών στο Αερινό (ένας ανά κατεύθυνση), κατασκευάστηκαν από τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και παρέχουν τη δυνατότητα στους οδηγούς φορτηγών να σταθμεύσουν με ασφάλεια το όχημά τους για όσο χρόνο επιθυμούν και να κάνουν χρήση των υπηρεσιών που παρέχονται ειδικά για αυτούς, όπως:

  • Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (για απλή χρήση και για φορτηγά ψυγεία)
  • Κτίριο ανάπαυσης οδηγών, το οποίο περιλαμβάνει στεγασμένο και υπαίθριο χώρο με τις αναγκαίες υποδομές (τηλεόραση, τραπεζοκαθίσματα, αυτόματους πωλητές τροφίμων, ποτών και ειδών πρώτης ανάγκης, ψύκτη νερού κλπ.),
  • WC ανδρών / γυναικών,
  • Showers ανδρών / γυναικών,
  • Κτίριο Η/Μ εγκαταστάσεων για τη στέγαση του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία του συνόλου των υποδομών του SSTPA,
  • Οικίσκο στέγασης εξοπλισμού βιολογικού καθαρισμού με ελεγχόμενη πρόσβαση,
  • Σύστημα στάθμευσης με εισιτήριο, με μπάρες εισόδου/εξόδου και αυτόματα ταμεία πληρωμής,
  • Εφαρμογή κρατήσεων σε πραγματικό χρόνο
Safe Parking Area

Οι δυο «Σταθμοί Ασφαλούς Στάθμευσης Φορτηγών» ή «Truck Port» όπως επικρατεί διεθνώς, βρίσκονται στη χιλιομετρική θέση 306,5 επί της ΠΑΘΕ από τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, σε αποστάσεις 1,7 χλμ. βόρεια του ΑΚ Αερινού, 35,5 χλμ. βόρεια του ΣΕΑ Αλμυρού και 38 χλμ. νότια του ΣΕΑ Νίκαιας.

Ο κάθε ένας εκτείνεται σε μια έκταση 18.000 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει 36 θέσεις ασφαλούς στάθμευσης φορτηγών.

«Σταθμοί Ασφαλούς Στάθμευσης Φορτηγών» ή «Truck Port»

Οι εγκαταστάσεις είναι ασφαλείας επιπέδου Silver, προσφέροντας σύστημα 24ωρης παρακολούθησης, ελεγχόμενη είσοδος/έξοδος, περίφραξη, φωτισμός και σήμανση.

  • Διαχειριστής του συστήματος στάθμευσης του χώρου έχει οριστεί η εταιρεία Cityzen Συστήματα Στάθμευσης Α.Ε.

Επιπλέον, στον εξωτερικό χώρο του σταθμού (εκτός του περιφραγμένου χώρου στάθμευσης των φορτηγών οχημάτων) διατίθενται θέσεις στάθμευσης ΙΧ και λεωφορείων και κτίριο WC.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ