Η RocketX, μια ευρωπαϊκή εταιρεία, ιδρυθείσα στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, που αναλαμβάνει να επιταχύνει την ανάπτυξη φιλόδοξων scale-up εταιρειών, εγκαινιάζει το πρώτο της γραφείο στην Αθήνα. Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Μάιο του 2020 από τους Fabian van Hoegee και Kaan Anit, και φιλοδοξεί να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο οικοσύστημα scale-up εταιρειών στην Ευρώπη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

O Fabian van Hoegee, συν-ιδρυτής της εταιρείας επισημαίνει

«Οι πελάτες μας είναι καινοτόμες εταιρείες – ή όπως μας αρέσει να τις αποκαλούμε “ξεχωριστές” – που παίζουν για να κερδίσουν και επιδιώκουν να ηγηθούν στο χώρο τους. Εταιρείες που εκκινούν από το επίπεδο χρηματοδότησης series A και έπειτα, οι οποίες έχουν προσαρμογή προϊόντος-αγοράς και αναπτύσσονται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς.»

Η διασυνοριακή επέκταση ήταν ήδη μια κουκκίδα στον ορίζοντα της RocketX, αλλά επιταχύνθηκε από την έλλειψη ταλέντων. Αφού εξετάσθηκαν πολλές διαφορετικές πόλεις στην Ευρώπη, η Αθήνα αποδείχθηκε η καλύτερη επιλογή. Καθώς η Ελλάδα έχει σχετικά υψηλό ποσοστό εγγραφών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ και γνώρισε αύξηση του επιπέδου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης την τελευταία δεκαετία. Εκτός αυτού, σε σύγκριση με πολλές χώρες της Ευρώπης, το επίπεδο της αγγλικής γλώσσας που ομιλείται στην Ελλάδα είναι σχετικά υψηλό

Για να γιορτάσει το άνοιγμα του νέου της γραφείου, η RocketX διοργανώνει την πρώτη της εκδήλωση στην Αθήνα με θέμα τη διεθνή επέκταση.

Fabian van Hoegee, συν-ιδρυτής της εταιρείας υπογραμμίζει:

«Όσο η δική σου εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται, μπορείς να εξετάσεις το ενδεχόμενο επέκτασης στη διεθνή αγορά. Ωστόσο, κατά την επέκταση σε νέες αγορές υπάρχουν προκλήσεις, όπως οι διεθνείς νόμοι, η έλλειψη αναγνωρισιμότητας του εμπορικού σήματος και η πρόσληψη εργαζομένων στο εξωτερικό. Για να ξεπεράσει κανείς αυτές τις προκλήσεις και να οδηγηθεί αυτή η διεθνής επέκταση στην επιτυχία, είναι ζωτικής σημασίας να έχει κανείς γερές βάσεις στρατηγικής αναφορικά με τη διεθνή επέκτασης. Ποιο είναι όμως το σημείο εκκίνησης;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here