Μέχρι πρότινος έντονη ήταν η φημολογία περί διαπραγματεύσεων της Fiat Chrysler και της PSA Group της Peugeot περί συγχώνευσης.

Οι φήμες έρχονται να επιβεβαιωθούν από επίσημα χείλη, καθώς και οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες επιβεβαίωσαν τις συνομιλίες μετά από σχετικό δημοσίευμα της The Wall Street Journal.

Ειδικότερα οι δύο εταιρείες έχουν θέσει σοβαρά στο τραπέζι το ζήτημα της συγχώνευσης, με στόχο τη δημιουργία ενός κολοσσού στον κλάδο 46 δισ. δολαρίων, ο οποίος θα είναι ο τέταρτος σε δυναμική με βάση τα μεγέθη.

“Υπάρχουν συζητήσεις σε εξέλιξη με στόχο τη δημιουργία ενός εκ των κορυφαίων ομίλων παγκοσμίως”, αναφέρει η Fiat Chrysler σε σύντομη ανακοίνωσή της.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται υπό πίεση να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες με ηλεκτρικά οχήματα και αυτοκατευθυνόμενη τεχνολογία.

Η πίεση αυτή φαίνεται πως οδήγησε και στο γενικότερο κλίμα συνεργασίας ανάμεσα σε παραδοσιακούς ανταγωνιστές, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο θα μοιραστούν τα μεγάλα οικονομικά βάρη που προκύπτουν από τις συγκεκριμένες επενδύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here