Την απόλυτη ομοιομορφία – πλην μιας εξαίρεσης- παρουσιάζει η λίστα των 10 πλουσιότερων ανθρώπων παγκοσμίως. Πρόκειται για 9 Αμερικανούς και μόλις έναν Γάλλο, με συνολική περιουσία 1,4 τρις δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί περίπου σε ολόκληρο το GDP της Αυστραλίας.

Ποιοι είναι αυτοι οι εξαιρετικά πλούσιοι άνθρωποι και ποια είναι η πηγή του πλούτου τους; Δείτε τους στον παρακάτω πίνακα.

Rank Name Total Net Worth Country Industry Source of Wealth
1 Elon Musk $198 B U.S. Technology Tesla, Space X
2 Jeff Bezos $194 B U.S. Technology Amazon
3 Bernard Arnault $157 B France Consumer LVMH
4 Bill Gates $149 B U.S. Technology Microsoft
5 Mark Zuckerberg $132 B U.S. Technology Facebook
6 Larry Page $124 B U.S. Technology Google
7 Sergey Brin $119 B U.S. Technology Google
8 Steve Ballmer $105 B U.S. Technology Microsoft
9 Larry Ellison $100 B U.S. Technology Oracle
10 Warren Buffett $100 B U.S. Diversified Berkshire Hathaway

 

Ο Elon Musk στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε σκαρφαλώσει στην Νο1 θέση του παγκόσμιου πλούτου με περιουσία $198 δις. Το ποσό αυτό ξεπερνά τον μέσο όρο των 138 δισεκατομμυρίων δολαρίων που καταγράφει η ομάδα των 10.

Κάτι τέτοιο δεν προκαλεί έκπληξη αν ληφθεί υπόψη η καλή απόδοση των μετοχών της Tesla τα τελευταία χρόνια. Ενώ πολλοί σκεπτικιστές, όπως ο διάσημος επενδυτής Michael Burry  αναμένουν “η φούσκα της Tesla να σκάσει τελικά” – μέχρι στιγμής, η αξία της εταιρείας αυτοκινήτων συνεχίζει να αυξάνεται.

Με ένα τρέχον ανώτατο όριο αγοράς 768 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Tesla αξίζει περισσότερο από τους επόμενους έξι μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε σύνολο.

Ο Musk πήρε την πρώτη θέση από τον Jeff Bezos, ο οποίος μόλις πριν από λίγους μήνες, κατείχε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Τρίτος στη λίστα είναι ο Bernard Arnault, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου πολυτελείας Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), ο οποίος είναι ιδιοκτήτης των Louis Vuitton, Dior, Fendi, Loro Piana και Bulgari. Ο Arnault είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη και μάλιστα έγινε ο πλουσιότερος στον κόσμο για μια σύντομη περίοδο τον Μάιο.

Παρατηρώντας την κατάταξη, εμφανίζονται δύο προφανείς τάσεις:

*Οι περισσότεροι από αυτούς τους δισεκατομμυριούχους ανήκουν στη βιομηχανία της τεχνολογίας, εκτός από τους Bernard Arnault και Warren Buffett

*Όλοι είναι άνδρες που βρίσκονται στην Αμερική, με εξαίρεση τον Arnault.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here