Το “τιμόνι” της Διεύθυνσης Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με πληροφορίες του “Β”, αναλαμβάνει ο Βασίλης Καραμούζης, γιος του τραπεζίτη Νίκου Καραμούζη.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Β. Καραμούζης από τον Σεπτέμβριο του 2017 εκτελεί χρέη βοηθού Γενικού Διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα.
Διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο της τραπεζικής καθώς προτού ενταχθεί στο δυναμικό της Εθνικής, εργαζόταν για 8 χρόνια (2009-2017) στην HSBC σε διάφορες διοικητικές θέσεις: Επικεφαλής Global Market Sales and Debt Capital Markets για την Ελλάδα και την Κύπρο στην HSBC Ελλάδος ενώ αργότερα μεταπήδησε στην HSBC Λονδίνου ως επικεφαλής Structured Finance Origination για τη Νότια Ευρώπη and Capital Financing για την Ελλάδα και την Κύπρο  και πιο πρόσφατα ως Managing Director, Member of EMEA Financing Management and Head of Investment Banking Greece and Cyprus.
Η απόφαση του Βασίλη Καραμούζη το καλοκαίρι του 2017 ν’ αφήσει το Λονδίνο για την Αθήνα ύστερα από 7,5 χρόνια στην HSBC, είχε αποτελέσει έκπληξη για πολλούς άλλα απ’ ότι φαίνεται πρόκληση για τον ίδιο. Την εποχή εκείνη μάλιστα η μετεγγραφή του προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ώστε το efinancialcareers.com κάνει εκτενή αναφορά στον κ. Καραμούζη,  χαρακτηρίζοντας τον παράδειγμα τραπεζίτη που θα αφήσει το Λονδίνο, κάνοντας έναν συσχετισμό και με άλλους τραπεζίτες που θα αφήσουν την πόλη μετά το Brexit ή λόγω αυτού. To δημοφιλές site συγκεκριμένα τόνιζε ότι μπορεί να μοιάζει σαν ένα μικρό άλμα στην καριέρα ενός υψηλόβαθμού τραπεζικού στελέχους το να αναλάβει μια τέτοια θέση στην ΕΤΕ, ωστόσο τα καθήκοντά του θα είναι πιο διευρυμένα καθώς θα έχει υπό την επίβλεψή του μεταξύ άλλων δραστηριότητες με μεγάλες εταιρείες και επενδυτικές συμφωνίες.
Το ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας έγινε το 2001 στη Deutsche Bank στο Λονδίνο, όπου παρέμεινε έως και τα μέσα του 2009. Αρχικά εργάστηκε στο τμήμα πωλήσεων σε hedge funds, ενώ την περίοδο 2006-2009 διατέλεσε επικεφαλής Πωλήσεων Συναλλάγματος και Εμπορευμάτων για την Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή.
Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών τίτλου MSc in Finance από το Birkbeck College, University of London και πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here