Ο κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος είναι ένας πολύπειρος Οικονομικός Διευθυντής με σταδιοδρομία σε μεγάλες πολυεθνικές αλλά και ελληνικές εταιρείες. Για πολλά χρόνια υπηρετεί ως Πρόεδρος του ΣΕΟΔΙ (Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών) που είναι ένας επιστημονικός και επαγγελματικός οργανισμός, με αποστολή την αναβάθμιση του οικονομικού Management στη χώρα μας, καθώς και την επαγγελματική αλληλεγγύη μεταξύ των μελών του.

Ο ΣΕΟΔΙ αποτελείται από τους Οικονομικούς Διευθυντές των μεγάλων επιχειρήσεων και έχει επίσης ως στόχο την παρέμβαση και εισήγηση προτάσεων στο φορολογικό και οικονομικό νομοθετικό πλαίσιο της Πολιτείας, με σκοπό την βελτίωση της φορολογικής νομοθεσίας της χώρας μας.

Ο κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος βασισμένος στην πολύχρονη εμπειρία του, ανέπτυξε ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό λογισμικό που -κυριολεκτικά- λύνει τα χέρια των λογιστηρίων των μικρών αλλά και των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας.

  • Το λογισμικό ABC System (Automatic Balance sheet Closing System) αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη αρκετών εκατοντάδων Οικονομικών Διευθυντών, πέρασε τώρα στον έλεγχο της εταιρείας εξειδικευμένου λογισμικού Specisoft.

Γι’ αυτή την συνεργασία της Specisoft με τον έμπειρο Οικονομολόγο αλλά και για το λογισμικό ABC System, ο κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος μίλησε αποκλειστικά στο “Β“:

“Β”: Πως μπορεί ένα λογισμικό να κλείνει αυτόματα Ισολογισμούς εταιρειών και Ομίλων, με πλήρη αυτοματισμό, πλήρεις καταστάσεις, στα Ελληνικά και τ’ Αγγλικά, σε Ευρώ και Ξένο Νόμισμα;

ΑΚ: Το πρόγραμμα ABC System (Automatic Balance sheet Closing System), αυτοματοποιεί την σύνταξη των οικονομικών και φορολογικών καταστάσεων των επιχειρήσεων και διασφαλίζει την πληρότητα και την ορθότητά τους, δηλαδή οι καταστάσεις είναι σύμφωνες με την φορολογική νομοθεσία και τα Λογιστικά Πρότυπα.

Το πρόγραμμα αντλεί αυτομάτως τα λογιστικά στοιχεία (ισοζύγιο) των επιχειρήσεων και αυτόματα δημιουργούνται οι φορολογικές και οικονομικές καταστάσεις τους.  Δηλ. Ισολογισμός, Αποτελέσματα Χρήσεως, εγγραφές τ. χρήσεως, Φορολογικές δηλώσεις, Πρακτικά Δ.Σ. , Γ. Σ. κλπ. κλπ.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι το ABC System μετατρέπει αυτομάτως τα δεδομένα του παλαιού λογιστικού Σχεδίου στα νέα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, δίδοντας όλες τις άνω καταστάσεις σε Ε.Λ.Π.

Το πρόγραμμα παρέχει επίσης τις οικονομικές Καταστάσεις στην Αγγλική γλώσσα, καθώς και σε ξένο νόμισμα, αφού καταχωρήσουμε την ισοτιμία Ευρώ – ξένο νόμισμα.

Επιπλέον παρέχει την δυνατότητα ενοποίησης των καταστάσεων για τις επιχειρήσεις που έχουν υποκαταστήματα ή θυγατρικές.

“Β”: Επομένως ποιος είναι ο σκοπός της συνεργασίας σας με την εταιρεία εξειδικευμένου λογισμικού Specisoft;

ΑΚ: Αποφασίσαμε από κοινού να αξιοποιήσουμε την εμπειρία και καταξίωση της Specisoft στην ανάπτυξη σύγχρονων μεθόδων πληροφορικής  – λογισμικού. Η εταιρία αυτή διαθέτει τα εργαλεία που διασφαλίζουν την ανάπτυξη και πλήρη αυτοματοποίηση του Προγράμματος, ώστε να προσφέρει την δυνατότητα λειτουργίας και εφαρμογής από τις πολύ μικρές, έως και τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις  και ομίλους επιχειρήσεων. Με την συνεργασία της Specisoft, το Πρόγραμμα  απλοποιείται στην χρήση του -και κυρίως αυτοματοποιείται πλήρως. Μέχρι και στην φάση της αυτόματης αποστολής των φορολογικών καταστάσεων στο TAXIS….

“Β”: Ποιοι είναι οι οικονομικοί στόχοι της συνεργασίας σας με την Specisoft; H Specisoft είναι γνωστή για τα δικά της χρηματοοικονομικά λογισμικά που αναπτύσσει

ΑΚ: Η προσδοκία μας με την  Specisoft είναι η διεκδίκηση σημαντικού μεριδίου  αγοράς στο τμήμα της αγοράς λογισμικού, δεδομένου ότι η Specisoft  διαθέτει μοναδικές και  καινοτόμες  δυνατότητες  λογισμικού μηχανογραφικής ολοκλήρωσης από το τμήμα ανάπτυξής της. Σημαντικό κίνητρο είναι το γεγονός ότι οι γνωστές εταιρείες λογισμικού, δεν έχουν αναπτύξει, παραδόξως, τέτοιους αυτοματισμούς που να βοηθούν τους λογιστές και τα λογιστήρια των επιχειρήσεων, κάτι που διαθέτει το πρόγραμμά μας.

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος 

  • – Έχει διατελέσει Οικονομικός Διευθυντής από τα πρώτα βήματα της καριέρας του , κυρίως σε πολυεθνικές εταιρίες , όπως στην  Alcon Αμερικάνικη φαρμακευτική, Ξενοδοχείο ‘Μεγάλη Βρετάνια’, Ξενοδοχείο Sofitel, Acciona, Διεθνής Ενεργειακή, κλπ, των οποίων τις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες έχει οργανώσει από την αρχή.
  • Έχει διατελέσει Μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών για την αναμόρφωση του Φορολογικού Συστήματος της χώρας μας υπό τον καθηγητή Γεωργακόπουλο, εκπροσωπώντας τον ιδιωτικό τομέα.
  • Έχει διατελέσει Σύμβουλος στο Υφυπουργείο Ανάπτυξης (κ. Γεώργιο Βλάχο) σε θέματα μελέτης των εταιριών Τροφίμων
  • Είναι  Ομιλητής σε διεθνή Συνέδρια, εκπροσωπώντας τη Χώρα μας (Μόσχα, Λευκωσία, Τίρανα, κλπ), καθώς και εισηγητής σε διάφορα Συνέδρια οικονομικού περιεχομένου στη χώρα μας.
  • Είναι Εισηγητής σεμιναρίων με θέμα Σύγχρονη Οικονομική Διοίκηση’  και ‘Οικονομική Διοίκηση με την βοήθεια της Πληροφορικής”.
  • Έχει δημοσιεύσει σωρεία μελετών και άρθρων οικονομικού και κοινωνικού περιεχομένου στον περιοδικό και ημερήσιο Τύπο.
  • Είναι Συγγραφέας το βιβλίου με τίτλο “ΠΟΡΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ – Το αντίδοτο στην εθνική μας παρακμή”
  • Είναι Πρόεδρος του ΣΕΟΔΙ (Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών), πολλές από τις εισηγήσεις του οποίου (κατάργηση της θεώρησης των βιβλίων και στοιχείων, κλπ, ) έγιναν  νόμος του κράτους.

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here