Ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη των εργασιών για το πρότζεκτ του  “μικρού Ελληνικού” στις Γούρνες Ηρακλείου βρίσκεται η Reds, καθώς σήμερα υπεγράφη η συμφωνία παραχώρησης έκτασης των 345 στρεμμάτων εντός της πρώην αμερικανικής Βάσης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Reds.

Η διαδικασία επρόκειτο να ολοκληρωθεί αρχές του μήνα, ωστόσο οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα την αναβολή της.

Σημειώνεται ότι η υπό αξιοποίηση παραθαλάσσια έκταση συνολικής επιφάνειας 345.567 τ.μ., βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης και απέχει 16 χλμ. από το Ηράκλειο.

Πρόκειται για ένα έργο που χαρακτηρίζεται ως το Μικρό Ελληνικό της Κρήτης λόγω των ομοιοτήτων με την επένδυση στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι η θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ αναδείχθηκε πλειοδότης στο σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ στις αρχές Δεκεμβρίου 2021 μέσω e-Auction, δίνοντας €40,2 εκατ. 


Η προσφορά της Red’s επικράτησε έναντι αυτής της Dimand στο σχετικό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ ενδιαφέρον είχαν επιδείξει και οι Lyktos Holding σε κοινοπραξία με την Club Hotel Casino Loutraki, μία εταιρεία από το Λουξεμβούργο και η Vivion Investment.

Στην διαδικασία υπογραφής του συμβολαίου αγοραπωλησίας του ακινήτου στις Γούρνες που έγινε στον 8ο όροφο του ΤΑΙΠΕΔ παρέστησαν και μίλησαν οι κ.κ. Δημήτρης Πολίτης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών, Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ευθύμιος Μπουλούτας, Πρόεδρος της REDS και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.