Ο κύβος ερρίφθη. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε  την αίτηση ακύρωσης κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με την οποία είχε δοθεί το “πράσινο φως” στις πολεοδομικές μελέτες και τους σχετικούς περιβαλλοντικούς όρους για το project του Ελληνικού.

Επί της ουσίας, η απόφαση του ΣτΕ επισφραγίζει  τη νομιμότητα του έργου, απορρίτποντας τους ισχυρισμούς περί μεταβίβασης  των κοινόχρηστων χώρων στη διοίκηση και διαχείριση ιδιωτικών φορέων.

Όπως αναφέρεται σχετικά, η ΕΛΛΗΝΙΚΟ δεν πρόκειται να αποκτήσει κυριότητα σε κοινόχρηστους χώρους, η διαχείρηση δε θα γίνεται από τον Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων που διοικείται κατά πλειοψηφία από τους Δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου.

Επιπλέον απορρίφθηκε ο ισχυρισμός ότι η περιβαλλοντική αδειοδότηση για τα έργα και τις δραστηριότητες και η θεσμοθέτησή της, συνεπάγονται τροποποίηση της Σύμβασης Αγοραπωλησίας μετοχών.

Στο μεταξύ, στο “μέτωπο” της χρηματοδότησης, όπως έγραψε νωρίτερα το banks.com.gr τα έργα της πρώτης 5ετίας στο Ελληνικό θεωρoύνται εξασφαλισμένα, καθώς εξασφαλίστηκαν οι ανάλογοι πόροι με τη στήριξη των τραπεζών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here