Γράφει η «ξενοδόχος»

 

Ένα project που θα κυμανθεί τελικά σε επίπεδα πολύ υψηλότερα του αρχικώς αναμενομένου είναι αυτό για την αναβίωση των ιαματικών Λουτρών στην Κύθνο από ισραηλινά κεφάλαια.

Ο λόγος για το Genesis of The Royal Baths of Kythnos όπως θα ονομαστεί το νέο 5άστερο project στο νησί στα ιστορικά λουτρά που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν μετά από επιθυμία της Βασίλισσας Αμαλίας από τους αρχιτέκτονες Hansen, Ziller και Laurent.

  • Το project αντιστοιχεί σε 25 εκατ. ευρώ στο σύνολό του όταν ολοκληρωθεί, από τον Ισραηλινό επιχειρηματία Αbraham Ravid και χθές έγινε η τελετή παράδοσής του από το ΤΑΙΠΕΔ με παρόντα και τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Αδωνι Γεωργιάδη.

Η εταιρεία Xenia Kythnos αναλαμβάνει για χρονικό διάστημα 99 ετών το δικαίωμα αξιοποίησης του ξενοδοχείου «ΞΕΝΙΑ Κύθνος» και το δικαίωμα χρήσης από την ΕΤΑΔ των δύο ιαματικών πηγών που βρίσκονται μαζί με την ξενοδοχειακή εγκατάσταση, εντός οικοπέδου με έκταση 7.018 τμ.

  • Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο έχει ιδιαίτερα σημαντική ιστορική και πολιτιστική αξία, δεδομένου ότι κατασκευάσθηκε την περίοδο της βασιλείας του Όθωνος από τον Δανό αρχιτέκτονα, Christian Hansen. Οι εγκαταστάσεις τροποποιήθηκαν από τον Ernst Ziller, την περίοδο 1871-1891 και έχουν χαρακτηρισθεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία καθώς αποτελούν αξιόλογα δείγματα αρχιτεκτονικής, άμεσα συνδεδεμένα με την ιστορία των Λουτρών Κύθνου.

 

Εκτιμάται ότι η αξιοποίηση του ξενοδοχείου και των ιαματικών πηγών θα αποτελέσει εμβληματική επένδυση με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία και τις αναπτυξιακές προοπτικές του νησιού.

  • Το ξενοδοχείο θα αποκατασταθεί και θα επαναλειτουργήσει, μετά από περισσότερα από 20 χρόνια, ενώ θα αναβαθμιστεί και το μνημείο των ιστορικών εγκαταστάσεων των ιαματικών πηγών, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας της Κύθνου και του ιαματικού τουρισμού.

 

Όπως δήλωσε χθές το ζεύγος Michal και Avraham Ravid που διαθέτουν εξοχικό στην Κύθνο το project

  • «είναι ένα όραμα δημιουργίας ενός κέντρου αναζωογόνησης, υγείας και χαλάρωσης με πολυτελείς βίλες, σουίτες, ανοιχτό δημόσιο πάρκο και ίσως μια μέρα, με μια μεγάλη μαρίνα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των Λουτρών. Το Genesis είναι ένα project άνω των 25 εκατ. ευρώ που θα ανοίξει το δρόμο σε πολλές άλλες νέες και καινοτόμες επενδύσεις στο νησί της Κύθνου. Πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια του δήμου, των τοπικών αρχών, την υποστήριξη πολιτικών με όραμα και διάθεση να βοηθήσουν στην προώθηση της οικονομίας της Κύθνου, αλλά κυρίως με την στήριξη των κατοίκων του νησιού, μπορούμε να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας, να αναπτύξουμε τον τουρισμό και να χτίσουμε ένα  ανεξάρτητο οικονομικά νησί και μία ανεξάρτητη κοινότητα».

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here