Το νέο, οικολογικό πλοίο feeder «Terataki» παρέλαβε πρόσφατα από το αυπηγείο Hyundai Mipo η ναυτιλιακή Euroseas Ltd, συμφερόντων του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα.

Το πλοίο διαθέτει προδιαγραφές EEDI Phase 3, μεταφορικής ικανότητας 2,800 teu, είναι εξοπλισμένο με μηχανή με συστήματα Tier III και άλλες προδιαγραφές βιωσιμότητας, όπως η εγκατάσταση AMP (Alternative Maritime Power).

Ο Πρόεδρος και CEO της Euroseas, Αριστείδης Πίττας σχολίασε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την παράδοση του «Terataki», το δεύτερο πλοίο από τα 9 που βρίσκονται στο ναυπηγικό μας πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει τρία ακόμα πλοία μεταφορικής ικανότητας 2,800 teu και τρία μεταφορικής ικανότητας 1,800 teu, όλα σύγχρονα, οικολογικά, ενεργειακά αποδοτικά πλοία με μηχανές με συστήματα Tier III.

Από τη χρονοναύλωση του «Terataki» αναμένονται 42 εκατ. δολάρια συνεισφορά στα EBITDA της εταιρείας.

Το πρόγραμμά μας για νεότευκτα είναι ένα στοιχείο της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη της εταιρείας μας επενδύοντας σε σύγχρονα, ενεργειακά αποδοτικά πλοία με ελάχιστο αποτύπωμα άνθρακα.

Από αυτή την άποψη, είναι αξιοσημείωτο ότι το M/V Terataki και τα υπόλοιπα νεότευκτά μας είναι 40%+ πιο αποδοτικά από πλοία προηγούμενης γενιάς παρόμοιου μεγέθους, μη οικολογικά.

Ανυπομονούμε για την παράδοση των υπόλοιπων νεότευκτων κατασκευών μας και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις αγορές για να εντοπίσουμε αυξημένες ευκαιρίες για να τις εκμεταλλευτούμε προς όφελος των μετόχων μας».