Με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο το rally που ακολούθησε και η πλειονότητα των blue chips.
Από τις πιο μεστές του 2023 η χθεσινή συνεδρίαση, καθώς το +5,93% του τραπεζικού κλάδου, με τον ΔΤΡ στις 1.014,30 μονάδες αντιστοιχεί σε αύξηση αποτίμησης των 4 συστημικών κατά 940 εκατ.€ ενώ με το +2,87% του FTSELarge Cap στις 3.007,34 μονάδες έφθασε συνολικά σε 2 δισ.€
Κατά 6 φορές η (υπέρ) κάλυψη της δημόσιας προσφοράς για το 20% +2% της Εθνικής που διέθεσε το ΤΧΣ, στα πρώτα 20‘ είχε “κλείσει το βιβλίο” με αποτέλεσμα την “απελευθέρωση” ρευστότητας που διαχύθηκε κυρίως σε Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank αλλά και σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Jumbo, Mytilineos, TITAN, AEGEAN κ.α. ένδειξη πως- μετά από καιρό- στην αγορά εισέρρευσε “φρέσκο χρήμα”.
Ισχυρός καταλύτης η διάθεση του 9% της Alpha Bank στην UniCredit, το placement για το 20%+2% της Εθνικής προϊδεάζοντας για επίσπευση της διάθεσης του 27% που έχει το Ταμείο στην Tρ. Πειραιώς.
Και αν αρχικά η αγορά ήταν επιφυλακτική λόγω της ελάχιστα βελτιωμένης προσφοράς των Ιταλών, της σχετικά χαμηλής τιμής (5 €5,44€/μτχ) για την Εθνική ήρθε η άμεση κάλυψη-σε χρόνο d.t- για να άρει τις όποιες επιφυλάξεις ενεργοποιώντας ένα από τα πιο ουσιαστικά rallies για φέτος. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ