Προς πώληση θέτει η Alpha Aστικά Ακίνητα assets του πρώην εργοστασίου της «Αλλατίνη» επί της οδού Γ. Παπανδρέου 42 στη Θεσσαλονίκη.

Η πώληση εντάσσεται στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης της εταιρείας «Θεμελιοδομή Α.Ε.» η οποία μέχρι πρότινος αναλάμβανε τη διεκπεραίωση τεχνικών έργων.

Πρόκειται για την πώληση 25% εξ’ αδιαιρέτου οικοπέδου έκτασης 26.010,44 τ.μ., μετά των κτισμάτων που βρίσκονται εντός του οικοπέδου – είτε πρόκειται για διατηρητέα είτε όχι – επί της οδού Γ. Παπανδρέου 42 στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου Αλλατίνη.

Τι θα γίνει με το εργοστάσιο;

Την ίδια ώρα, πολλές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για ολόκληρο το συγκρότημα Αλλατίνη. Επιστήμονες, ειδικοί, η δημοτική Αρχή, κ.ο.κ. έχουν θέσει επί τάπητος το ζήτημα της πολεοδομικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή μέσω έργων πνοής προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Μία ιδέα που συζητείται είναι η δημιουργία ενός Ιδρύματος στα πρότυπα του «Σταύρος Νιάρχος» στην Αθήνα.

Σε μια πρώιμη μελέτη ο επικεφαλής του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Τάκης Δούμας, επισήμανε ότι «με τη μελέτη ειδικών πολεοδομικών ρυθμίσεων θα επιτραπεί η απόδοση σε κοινή χρήση του περιβάλλοντος χώρου του Αλλατίνη. Πρέπει να φύγουν οι φράχτες, να διατηρηθούν τα υφιστάμενα κτήρια και να αξιοποιηθούν, αλλά να μην υπάρξει επιπλέον δόμηση».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δούμας είχε προτείνει η περιοχή να μετατραπεί σε έναν μητροπολιτικό πόλο πολιτισμού.

Για τους εν δυνάμει επενδυτές είναι απαραίτητη η θέσπιση όρων δόμησης και χρήσεις γης, έτσι ώστε να καταστεί πιο εύκολη η προσέλκυση επενδύσεων.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here