Πρόεδρος της νεο ιδρυθείσας Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων (Ε.Ε.Ν) εξελέγη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ONEX, Πάνος Ξενοκώστας.

Οι αρχαιρεσίες του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Ε.Ν πραγματοποιήθηκαν χθες στο κτήριο του Ελληνικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά

Μετά την εκλογή του ως προέδρου της ΕΕΝ, ο κ. Ξενοκώστας έκανε λόγο για την δημιουργία ενός ισχυρού θεσμικού φορέα που θα λειτουργήσει ως καταλύτης στη μετάβαση της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας στην επόμενη ημέρα, μετά από 30 έτη εκκωφαντικής απουσίας.

“Τα ναυπηγεία συνιστούν την πλατφόρμα διασύνδεσης της Ναυτιλίας και των πλοίων με το σύνολο των εθνικών βιομηχανιών, των υπαρχόντων τεχνολογικών δυνατοτήτων και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η Ε.Ε.Ν απ΄την πλευρά της επιδιώκει να συμβάλει στον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων μεταξύ βιομηχανίας, επιχειρήσεων, εργαζομένων και θεσμικών εκπροσώπων στοχεύοντας αυτό να αυξήσει κατακόρυφα το ΑΕΠ της χώρας μες τα επόμενα χρόνια” τόνισε ο ίδιος

Στο νεοσύστατο Φορέα έχουν ενταχθεί χιλιάδες επιχειρήσεις – μέλη του Ε.Β.Ε.Π, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων ρυμουλκών, εφοδιαστών, κορυφαίες επιχειρήσεις του Υπερταμείου, αλλά και εταιρείες ηγέτες, με σημαντική συνεισφορά στο ετήσιο ΑΕΠ και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.

Στα άμεσα σχέδια της Ε.Ε.Ν είναι να συμβάλει στην άρση νομοθετικών και θεσμικών στρεβλώσεων, που λειτούργησαν σαν τροχοπέδη για τη ναυπηγική και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, ενεργοποιώντας τη δυναμική της στο έπακρον. Υιοθετώντας πολιτικές εξωστρέφειας, σκοπός είναι η θεσμική θωράκιση του ελληνικού βιομηχανικού οικοσυστήματος, αλλά και η ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας συνέργειας με εργατικά σωματεία και αρμόδιους φορείς, ώστε να επαναπροσδιοριστεί ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πλαίσιο, με επίκεντρο τους εργαζόμενους και το περιβάλλον.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, συνεδρίασε το νέο ΔΣ και η Ε.Ε.Ν συγκροτήθηκε σε σώμα. Η σύνθεση που προκύπτει διαμορφώνεται ως εξής:

 Πρόεδρος: Παναγιώτης Ξενοκώστας

   Αντιπρόεδρος: Κορκίδης Βασίλειος 

   Γενικός Γραμματέας: Κεράτσας Κωνσταντίνος 

   Ταμίας: Σταματόπουλος Ιωάννης 

   Σύμβουλοι: Αχλαδίτης Κωνσταντίνος, Μαυρίκος Νικόλαος, Ξηραδάκης Παύλος