Γράφει η «ξενοδόχος»

Όλα τα βλέμματα σε ένα από τα μεγάλα φιλέτα της Μυκόνου που βγαίνει στις 22 Δεκεμβρίου στο ‘’σφυρί’’.

Ο λόγος για το ξενοδοχείο Myconian Blue Resort, για το οποίο ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός είναι για τις 22 Δεκεμβρίου, με πρώτη τιμή στα 13 εκατ. ευρώ. Επισπεύδουσα είναι η Special Financial Solutions, οι αυθαιρεσίες ωστόσο που έχει το ακίνητο επηρεάζει τόσο το …τίμημα όσο και  το επενδυτικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι ο πλειοδότης μπορεί να βρεθεί προ μεγάλων εκπλήξεων αρκετών εκατομμυρίων μετά το πέρας της διαδικασίας. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην τοποθεσία Άγιος Στέφανος, στη θέση «Κακιά Καλάδα» πολύ κοντά στη θάλασσα.

Η αρχική άδεια του ακινήτου προέβλεπε επιφάνειες κύριων χώρων (κατοικίας) 201,54 τ.μ. και 60 τ.μ. βοηθητικών χώρων, ενώ σήμερα είναι ξενοδοχειακό συγκρότημα 2.130 τ.μ. χώρων κύριας χρήσης και 250 τ.μ. βοηθητικών χώρων. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση πλειστηριασμού

  • ” το ακίνητο είναι ευάλωτο σε τυχόν καταγγελίες και υπάρχει κίνδυνος επιβολής μεγάλων προστίμων, ενώ  σύμφωνα με τους υπολογισμούς του εκτιμητή τα πρόστιμα λόγω μη άδειας ανέγερσης, διατήρησης των αυθαίρετων κτισμάτων και μη τακτοποίησης μπορεί να φτάσουν τα 4,17  εκατ ευρώ.”

Το συγκρότημα λειτουργεί σαν ξενοδοχείο από το 1995, αφού τότε εμφανίζεται το πρώτο σήμα ΕΟΤ, το οποίο αναφέρει συγκρότημα 9 δωματίων και εννέα διαμερισμάτων, αποτελούμενο από 3 κτήρια (εμβαδού περίπου 500τμ).

Το 2013 εκδόθηκε νέο σήμα ΕΟΤ, στο οποίο εμφανίζεται σαν ξενοδοχείο κλασικού τύπου 4 αστέρων, αποτελούμενο από 38 δωμάτια.

Σήμερα το ξενοδοχείο αποτελείται από 4 κτίρια, τα οποία καλύπτουν την μεγαλύτερη επιφάνεια του οικοπέδου, μία κεντρική πισίνα και άλλες 6 μικρότερες πισίνες που εξυπηρετούν αντίστοιχα δωμάτια.

Σημειωτέον ότι η τιμή πρώτης προσφοράς έχει μειωθεί κατά 2 εκατ. ευρώ λόγω ακριβώς των αυθαιρεσιών και του κινδύνου να μην μπορούν να ‘’τακτοποιηθούν’’ ειδικά αυτές που έχουν προκύψει μετά το 2011.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here