Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά έρχεται η Πολιτεία Καινοτομίας στην οδό Πειραιώς, το project για το οποίο σε λίγους μήνες θα έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος με βάση και τις πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρήστου Δήμα.

Χθες η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Προγραμματισμού Έρευνας και Καινοτομίας της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας  του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  • «ως Αρχή Σχεδιασμού του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) για τη Δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας στην Αθήνα, στο πρώην βιομηχανικό συγκρότημα ΧΡΩΠΕΙ, επί της οδού Πειραιώς 62, στο Δήμο Πειραιά»,

δημοσιοποίησε προς το κοινό τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Το έργο αφορά στη δημιουργία ενός φυσικού χώρου καινοτομίας στον οποίο αναμένεται να συνυπάρχουν τμήματα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων, νεοφυείς επιχειρήσεις, τεχνοβλαστοί, ερευνητές και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Οι μεταξύ τους συνέργειες θα έχουν στόχο την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών προς όφελος της ελληνικής πολιτείας, της κοινωνίας και της οικονομίας γενικότερα.

Η επένδυση αναμένεται να αγγίξει τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ τα υποψήφια επενδυτικά σχήματα που συμμετέχουν στον ανταγωνιστικό διάλογο είναι τα εξής:

-Σχήμα 1

Φορέας Υλοποίησης: DIMAND – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (κατασκευαστής)

Φορέας Καινοτομίας: Fundacio Privada Parc d’Innovacio tecnologica i empresarial La Salle (Τεχνολογικό Πάρκο Βαρκελώνης)

 -Σχήμα 2:

Φορέας Υλοποίησης: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Φορέας Καινοτομίας: α) MANTIS BUSINESS INNOVATION β) Found.ation Maker’s Place Private Company (Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων)

  -Σχήμα 3:

Φορέας Υλοποίησης: ΑΚΤΩΡ

Φορέας Καινοτομίας: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΤΡΩΝ

– Σχήμα 4:

Φορέας Υλοποίησης: INTRAKAT

Φορέας Καινοτομίας: FACTORY INTERNATIONAL S.A.R.L.

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here