Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ξεκινά η εβδομάδα, με τις εξελίξεις να “τρέχουν” εκτός & εντός.
Για 3ήμερο “φωτιά” κάνουν λόγο παράγοντες της αγοράς, καθώς την Τετάρτη με την Eurobank “ανοίγει η αυλαία” για την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 2020, των συστημικών τραπεζών.
Εύλογη η προσοχή, ειδικότερα στην εικόνα του τέταρτου τριμήνου εστιάζοντας στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, στα δάνεια σε αναστολή, σε ποιοτικούς δείκτες κεφαλαίου.
Στίγμα για το τι θα πρέπει να περιμένει η αγορά στα stress tests που διενεργούνται.
Την Πέμπτη (τηλέ-)συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τις αγορές να αναμένουν την αντίδραση της Κριστίν Λαγκάρντ στις τελευταίες εξελίξεις με επίκεντρο την άνοδο της απόδοσης των αμερικανικών ομολόγων, των καθησυχαστικών δηλώσεων του Ζερόμ Πάουελ αλλά και της τελευταίας παρέμβασης της Ζανέτ Γιελλέν. 
Με τον Διοικητής της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα να έχει στείλει- ήδη- τα μηνύματα του, όσον αφορά στο ύψος αγορών ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ.
Η εβδομάδα ολοκληρώνεται, την Παρασκευή, με την γενική συνέλευση της Αεροπορίας Αιγαίου, με θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Το ενδιαφέρον της αγοράς, στους όρους συμμετοχής καθώς έχει “ανοίξει παράθυρο” για μερική παραίτηση του δικαιώματος συμμετοχής από την πλευρά υφιστάμενων μετόχων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here