Τη διεύθυνση του Private Banking της Alpha Bank αναλαμβάνει ένα έμπειρο στέλεχος της τραπεζικής, ο Ανδρέας Κατσόγιαννος.

Ο κ. Κατσόγιαννος έχει μεγάλη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς στο παρελθόν έχει διατελέσει επικεφαλής Private Banking στην UBS και την Credit Suisse, στην οποία κατά την τελευταία διετία ήταν επικεφαλής Νότιας Ευρώπης της υπηρεσίας Private Banking International.

Πλέον μετά την επιστροφή του στην χώρα προτίθεται να συμβάλει στην δυναμικότερη ανάπτυξη της Τράπεζας, στον χώρο παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών Private Banking.

Η Alpha Bank έχει ως πρωταρχικό σκοπό τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών προς τους Πελάτες της και την παροχή καινοτόμων λύσεων ανάλογα με τις εξειδικευμένες ανάγκες τους. Η Alpha Bank με υπόβαθρο την υψηλή της τεχνογνωσία, ως η πρώτη Τράπεζα που εισήγαγε τις υπηρεσίες Private Banking (Alpha Private Bank) στην ελληνική αγορά το 1993, αναδεικνύεται επί τρία συνεχή έτη (2018, 2019 και 2020) “Best Private Bank in Greece”, στο πλαίσιο των βραβείων “Global Private Banking Awards” που διοργανώνουν οι εκδόσεις “Professional Wealth Management (PWM)” και “The Banker” του Ομίλου Financial Times.

Ποιος είναι ο Ανδρέας Κατσόγιαννος

Ο κ. Κατσόγιαννος γεννήθηκε το 1970 στην Ελβετία. Σπούδασε οικονομικό δίκαιο και κοινωνικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του St. Gallen και είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το ESLCA του Παρισιού, στο Wealth Management από το Πανεπιστήμιο του Rochester των ΗΠΑ και στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον τραπεζικό τομέα το 2004, ως Auditor στην UBS Wealth Management, όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα ανέλαβε Σύμβουλος Εύπορης Πελατείας, ενώ αργότερα, τοποθετήθηκε Επικεφαλής του Γραφείου Παγκόσμιων Αναδυόμενων Αγορών του ίδιου οίκου, σε Ελλάδα, Τουρκία και Ισραήλ. Το 2019, εντάχθηκε στην Credit Suisse Private Banking International, ως Επικεφαλής Ελλάδας και Κύπρου και τον Δεκέμβριο του 2020, ανέλαβε Επικεφαλής Αγοράς Νότιας Ευρώπης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να είναι συνωνυμία ή να έλκει την καταγωγή του από το Κεράσοβο Αιτωλικού;
    Την εποχή της Τουρκοκρατίας, στο βουνό Αράκυνθος ή Ζυγός, στην Αιτωλοακαρνανία, ήταν ο Νταιφάς (Ομάδα ενόπλων Κλεφτών και Αρματολών)του Ζυγού, με πρωτοκαπετάνιο τον Δημήτρη Μακρή. Τον Νταιφά επάνδρωναν κλεφτοφάρες όπως οι Ντοβαίοι ή οι Γαλαναίοι, αλλά και φοβεροί πολεμιστές όπως ο Κατσόγιαννος από το Κεράσοβο που κάποτε, σύμφωνα με την παράδοση, έκοψε στα δύο έναν Τούρκο ιππέα όλο με το κράνος και την πανοπλία. Ο άτυχος μωαμεθανός έπεσε μισός από τη μια μεριά του αλόγου και μισός από την άλλη και ο μπέης διοικητής του τον αλάτισε και τον έστειλε στην Πόλη για να δει ο Σουλτάνος με τη θεριά πολεμούσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here