Την πλήρη αντίθεσή τους στην περαιτέρω συρρίκνωση των ΕΛΤΑ και τις χιλιάδες απολύσεις προσωπικού, πραγματοποιώντας 24ωρη πανελλαδική απεργία και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, εκφράζουν σύσσωμοι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ καταγγέλλουν τις προσπάθειες του Υπερταμείου και της διοίκησης του Οργανισμού για την προωθούμενη μείωση 2.300 και πλέον θέσεων εργασίας, το κλείσιμο 220 και πλέον καταστημάτων και την υποβάθμιση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης.

Οι ίδιοι υπενθυμίζουν ότι από το 2010 και μετά, οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, έχουν υποστεί μειώσεις μισθών που ξεπερνούν το 40%.

Στα αιτήματα της απεργίας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
1. Ανάπτυξη και όχι συρρίκνωση του ΕΛΤΑ, που θα βασίζεται σε ένα σύγχρονο επιχειρησιακό σχέδιο.
2. Άμεση απόσυρση όλων των αντιαναπτυξιακών προτάσεων της PWC, όπως αυτές κατατέθηκαν στο Δ.Σ. των ΕΛΤΑ της 11/01/2019.
3.  Άμεση ενσωμάτωση των “Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ” με τη μητρική εταιρεία.
4. Καταβολή όλων των υποχρεώσεων του κράτους προς τον ΕΛΤΑ.
5.  Καταβολή όλων των ποσών της Καθολικής Υπηρεσίας, που οφείλει το κράτος στα ΕΛΤΑ από το 2013 μέχρι σήμερα, όπως αυτές έχουν εγκριθεί και από τις σχετικές μελέτες της ΕΕΤΤ.

6. Καταβολή όλων των ποσών που έχουν απομειωθεί από το μετοχικό κεφάλαιο των ΕΛΤΑ, εξαιτίας αναγκαστικών νόμων (10% από τη συμμετοχή στο Τ.Τ. και κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατείχαν τα ΕΛΤΑ στο πλαίσιο του PSI), συνολικού ποσού 220 εκατ. ευρώ περίπου.
7. Άμεσες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ μόνιμου προσωπικού, ώστε να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές και επείγουσες ανάγκες του Οργανισμού.
8.  Ένταξη όλων των προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των ΕΛΤΑ στα ΕΣΠΑ.
9. Χορήγηση στα ΕΛΤΑ τραπεζικής άδειας χρηματοοικονομικών εργασιών, ώστε να μετατραπούν σε “Λαϊκή Τράπεζα Περιφερειακής Ανάπτυξης” του ελληνικού δημοσίου σε όλη την επικράτεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here