Μέσα στο επόμενο έτος εκτιμάται πως θα ξεκινήσει η έρευνα για γεώτρηση στην θαλάσσια περιοχή του Δυτικού Πατραϊκού Κόλπου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ερευνητικές εργασίες στην ΒΔ Πελοπόνησσο ενώ προγραμματισμένες για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι οι έρευνες στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Αυτό έγινε σαφές από τον κ. Γ. Ζαφειρόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΛΠΕ Ε&Π Υδρογονανθράκων Β.Δ. Πελοπόννησος ΑΕ και τον κ. Φοίβο Συμεωνίδη, διευθυντή γεωτρήσεων και παραγωγής της ΕΛΠΕ Upstream, στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Τα οφέλη για τις τοπικές οικονομίες και την απασχόληση θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά,

  • καθώς ενδεχόμενη ανεύρεση ενός μέσου κοιτάσματος 120 εκατομμυρίων βαρελιών, θα σημάνει την δημιουργία 300 νέων άμεσων θέσεων εργασίας και άλλων 1.000 έμμεσων θέσεων εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της 25ετούς παραγωγής, το κοινωνικό προϊόν που υπολογίζεται ότι θα παραχθεί εκτιμάται

  • στα 3 δισ. ευρώ (120 εκατ. ευρώ ετησίως) ενώ τα ετήσια έσοδα του Δημοσίου εκτιμώνται στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ 20 εκατ. ευρώ θα κατευθύνονται κάθε χρόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συνολικά 4,1 δισ. ευρώ θα διατεθούν για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here