Κοινό μυστικό στην επενδυτική κοινότητα, πως η παρουσία της (πλειοψηφικής) συμμετοχής της πλευράς συμφερόντων Λάτση στο μετοχικό κεφάλαιο των Ελληνικών Πετρελαίων θα εξαρτώνταν σε σημαντικό βαθμό (και) από τις εξελίξεις στο μέτωπο των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Κρήτη.
  • Μάλιστα η αποχώρηση της Γαλλικής Total είχε “ερμηνευθεί” ως μία αφορμή για ενεργοποίηση εξελίξεων (και ) στα μετοχικά των ΕΛΠΕ.
Ωστόσο οι insiders, που προσέβλεπαν σε εμφάνιση του “αμερικανικού παράγοντα” -όπερ εγένετο με την απόκτηση του ποσοστού από την ExxonMobil– “σκούπιζαν” την προσφορά που έβγαινε από τα 5,80 ευρώ (μόλις στις αρχές Ιουλίου).
  • Το deal με τον αμερικανικό κολοσσό έγινε γνωστό (στις 19/7) οι αγορές εντάθηκαν για να φτάσει τα 6,43 ευρώ (+2,23%) στην χθεσινή συνεδρίαση. 
Πλέον είναι εμφανής η αλλαγή πλεύσης του βασικού μετόχου (ΡΟ & ΙΗ) με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την συνέχεια και την ενίσχυση της αποτίμησης πέραν των 1,97 δισ.€ που έχουν τώρα τα Ελληνικά Πετρέλαια.
 
Στο project της Κρήτης, η ExxonMobil με καθήκοντα εντολοδόχου-πλέον- διαθέτει το 70%, με το 30% σε θυγατρικές της εισηγμένης.      

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here