Γράφει η «ξενοδόχος»

Δεν φαίνεται να …πτοείται από το Brexit ο ελληνικός τουρισμός όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα μηνύματα που λαμβάνουν οι τουριστικοί φορείς στη μεγάλη έκθεση που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Λονδίνο.

Μάλιστα οι εκτιμήσεις για την θερινή σεζόν του 2020 παραπέμπουν σε μικρή αύξηση, έναντι της φετινής χρονιάς, η οποία επίσης ήταν θετική, αν ληφθεί υπόψη ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία, στο οκτάμηνο, η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά +19,3% και διαμορφώθηκε στις 2,486 εκατ. ταξιδιώτες.

  • «Η βρετανική αγορά πάει πολύ καλά. Ηδη όπως φαίνεται από τα νούμερα θα είναι μάλλον η πρώτη τουριστική αγορά για τη χώρα μας. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με μονοψήφια αύξηση στον αριθμό των τουριστών, αλλά διψήφια αύξηση στο τουριστικό εισόδημα. Γιατί θέλουμε να φύγουμε από τα νούμερα και να βελτιώσουμε την ποιότητα προϊόντος, να εστιάσουμε σε τουρίστες με υψηλότερα εισοδήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά από τη βρετανική πρωτεύουσα ο κ. Θεοχάρης, προσθέτοντας για το Brexit  ότι
  • «μέχρι τώρα οι εκτιμήσεις για τα αρνητικά αποτελέσματά του δεν έχουν επιβεβαιωθεί στην πράξη και ότι μόλις υπάρξει περισσότερη καθαρότητα για το τι θα συμβεί, οι βρετανοί πολίτες θα μπορούν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους με σιγουριά και άρα με θετικότερα αποτελέσματα για τη χώρα μας».

Ο υπουργός Τουρισμού, στο Λονδίνο όπου βρίσκεται εξ αφορμής της Διεθνούς Έκθεσης World Travel Market, είχε σειρά επαφών με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών και τουριστικών ομίλων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ελλάδα.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης είχε συνάντηση με τον David Burling, CEO Markets & Airlines της TUI Group, με ανώτατα στελέχη του “We Love Holidays” του τέταρτου μεγαλύτερου Βρετανικού Tour Operator και με τον CEO της easyJet Johan Lundgren, τον Garry Wilson, CEO της easyJet Holidays και τον Paul Bixby, Strategy and Sourcing Director της easyJet Holidays.

Επίσης ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης συναντήθηκε και με τους επικεφαλής του Seafare Cruising and Sailing Holidays και του Variety Cruises. Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν οι δυνατότητες ανάπτυξης του Sailing και του Yachting, μιας αγοράς η οποία αναπτύσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο με ραγδαίους ρυθμούς. Χθες ο Υπουργός Τουρισμού είχε κατ’ ιδίαν επαφές με στελέχη του ταξιδιωτικού ομίλου JET2, που ανακοίνωσε προ ημερών την ενίσχυση της θέσης του στην Ελλάδα για την επόμενη θερινή σεζόν.

Ο Υπουργός Τουρισμού παρευρέθηκε χθές και στη διάσκεψη κορυφής του World Tourism Organization (UNWTO) όπου συμμετείχαν υπουργοί Τουρισμού, υψηλόβαθμα στελέχη της τουριστικής «βιομηχανίας», όπου συζητήθηκαν, μεταξύ των άλλων, οι στρατηγικές και οι πολιτικές στον τομέα του τουρισμού για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης.

Στόχος αυτών των συναντήσεων του κ. Χάρη Θεοχάρη στο Λονδίνο είναι η αύξηση των αεροπορικών αφίξεων στη χώρα, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η ανάδειξη ελληνικών προορισμών που σήμερα βρίσκονται κάτω από το «ραντάρ» των ξένων επισκεπτών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here