Το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υπήρξε από την ίδρυση του το 1877 μέχρι σήμερα σύνθετο.

Στη μακρόχρονη πορεία του παρέμεινε πάντα σταθερά αφοσιωμένος στις διεθνείς ανθρωπιστικές αρχές και στην αλληλέγγυα εθελοντική προσφορά βοήθειας προς τον συνάνθρωπο, συμβάλλοντας τα μέγιστα:

  • στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης,
  • στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες και άτομα από κάθε ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού.

Η δράση του έχει συνδεθεί με την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη και τη φιλαλληλία και είναι συνώνυμη της αφιλοκερδούς προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.

Με αφορμή την σημερινή ημέρα (Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού – 8 Μαΐου), ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός παρουσίασε τους στόχους του για την επόμενη ημέρα, μετά την σύσταση του νέου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, υπενθυμίζοντας την σημαντικότητα του εθελοντισμού.

Σύμφωνα με τον Dr. Αντώνιο Αυγερινό, Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι επιτακτική η ανάγκη να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα αφύπνισης με στόχο την κινητοποίηση και την ενεργότερη συμμετοχή όλων μας σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση του εθελοντικού κινήματος και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για όλες τις ευπαθείς ομάδες των πολιτών που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό και περιθωριοποίηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here