Ο στρατηγικός ρόλος της ΝΑ Ευρώπης σε παγκόσμια κλίμακα αναφορικά με τη συνδεσιμότητα μεταξύ των χωρών της περιοχής είναι το κύριο θέμα του διεθνούς συνεδρίου, Southeast Europe Connectivity Forum (SECF), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από 31 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2023 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ελληνικής Εταιρείας  Logistics και του Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Κορυφαίοι ομιλητές θα συζητήσουν για τις προοπτικές της συνδεσιμότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ειδικά σε ό,τι αφορά τον ρόλο της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης, ως κόμβο ανάπτυξης και συνδεσιμότητας για την ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό θα τεθεί το θέμα των σιδηροδρόμων που αποτελούν μεγάλη πρόκληση στη χώρα μας, οι στρατηγικές ανάπτυξης καθώς και το πλάνο εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου. Ειδική αναφορά θα πραγματοποιηθεί στον Corridor X και τον Orient-East Med Corridor που αποτελούν διασύνδεση της Βόρειας, της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου, γεγονός που επιτρέπει τη βέλτιστη αξιοποίηση των λιμένων.

Τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα θα αναπτύξουν η Ιωάννα Τσιαπαρίκου, Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, ο Παναγιώτης Χριστέλης, Διευθυντής της VTG Rail Logistics Hellas και ο Χρήστος Διονέλης, Ειδικός Σύμβουλος Έργων Μεταφορών της «Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί» . Στο συνέδριο θα συμμετέχουν επίσης ο Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο Assen Vassilev, Υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας, ο Georgi Gvozdeykov, Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας και ο Hristo Aleksiev, Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας σε θέματα οικονομικών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ