Γράφει η ‘’ξενοδόχος’’

Αναβρασμός επικρατεί στον κλάδο των κατασκευών, με τους επιτελείς των εταιρειών να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα αναμένοντας τις πρώτες δημοπρατήσεις έργων, πιθανότατα μέσα στο καλοκαίρι για το mega project του Ελληνικού.

Χθές, από το Delphi Economic Forum, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε ότι είναι εφικτό μέσα στις επόμενες επτά εβδομάδες να έχει γίνει το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής, δεδομένου ότι οι εκκρεμότητες που απομένουν στο υπουργείο Οικονομικών θα κλείσουν σε τρείς εβδομάδες από τώρα.

Με αυτούς τους ρυθμούς

  • «μετά τον Ιούλιο θα δημοπρατηθούν έργα σχεδόν μισού δισ. ευρώ για τις υποδομές και θα ακολουθήσουν κι επιπλέον έργα μισού δισ. ευρώ στο επόμενο πεντάμηνο- εξάμηνο».

Σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, αν πράγματι έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε., τα έργα θα είναι εφικτό να ξεκινήσουν από το φθινόπωρο, και μάλιστα δύο από τα κτίρια θα αρχίσουν να κατασκευάζονται εντός του 2021, το πρώτο για το Hellinikon Sales Center και το δεύτερο ένα κτίρια για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως επίσης και οι πρώτες υποδομές

Με ορίζοντα το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί όλη η παραλιακή ζώνη, από τη μαρίνα έως τις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, επίσης το πάρκο με σημείο εκκίνησης από τη θάλασσα εκεί όπου είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά μέχρι τη Βουλιαγμένης, μεταξύ των σταθμών του μετρο.

Από τα 2.000 στρέμματα του πάρκου το 1/3 θα είναι έτοιμο εντός του 2025.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις επίσης θα ολοκληρωθούν επίσης νωρίτερα, ενδεχομένως εντός του 2023 ή ακόμη και προς το τέλος του 2022, ώστε να πηγαίνουν οι πολίτες να αθλούνται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here