Γράφει η «ξενοδόχος»

Ενδεχομένως και μέσα στον Ιούλιο αναμένονται οι πρώτοι διαγωνισμοί, ύψους 250 εκατ. ευρώ για τα έργα υποδομών εντός της έκτασης του Ελληνικού από τη Lamda Development.

  • Το σύνολο των έργων υποδομών εντός της πρώτης πενταετίας έως το 2025  αντιστοιχεί σε κεφάλαια 390- 480 εκατ. ευρώ, ενώ τον υψηλότερο προϋπολογισμό απορροφά η υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος το κόστος της οποίας υπολογίζεται μεταξύ 70- 85 εκατ. ευρώ.

Αυτός θα είναι πιθανότατα και ο πρώτος διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί.

Για τις γενικότερες υποδομές μέσα στην έκταση και το μητροπολιτικό πάρκο, προβλέπονται ακόμη τα έργα για την πρώτη φάση του μητροπολιτικού πάρκου, ύψους από 50- 60 εκατ. ευρώ, το οδικό δίκτυο και η υπόγεια διάβαση στο mall του Ελληνικού ύψους 45- 57 εκατ. ευρώ, τα έργα κοινής ωφέλειας με 44- 54 εκατ. ευρώ.

  • Το έργο για το Τραμ έχει προϋπολογισμό μεταξύ 40- 50 εκατ. ευρώ, τα επιμέρους μικρότερα έργα (π.χ. κατεδαφίσεις, έρευνες στα οικόπεδα, θέματα ασφάλειας και περιβάλλοντος) 35-42 εκατ. ευρώ, εργασίες σε κοινόχρηστους χώρους 32- 40 εκατ. ευρώ, χωματουργικές εργασίες στα 32-40 εκατ. ευρώ, για το δίκτυο εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων διαχείρισης υδάτινων πόρων έχει προϋπολογιστεί κονδύλι μεταξύ 22- 27 εκατ. ευρώ, ενώ για τα πρώτα έργα στη μαρίνα από 20 έως 25 εκατ. ευρώ.

Ηδη από το περασμένο έτος ολοκληρώθηκαν οι κατεδαφίσεις κατά 30% σε συγκεκριμένα κατασκευές εντός της έκτασης, ενώ οι απαιτούμενες κατεδαφίσεις που απομένουν θα ολοκληρωθούν εντός του δευτέρου εξαμήνου του έτους.

Έχουν επίσης ξεκινήσει άλλες προκαταρκτικές εργασίες (γεωτεχνικές, ασφαλείας, έργα κοινής ωφέλειας, αρχαιολογικά κ.α.) με προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το πρώτο τρίμηνο του 2022.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here