Στα ύψη σκαρφαλώνουν οι τιμές των ακινήτων στις περιοχές που αποτελούν την αθηναϊκή ριβιέρα, όπως η Βούλα, η Βουλιαγμένη, η Γλυφάδα και το Ελληνικό.

Ενδεικτικό είναι πως στις ανωτέρω περιοχές τα ακίνητα “κοστολογούνται” από 2.500 ευρώ έως και 9.000 ευρώ ανά τ.μ. όπως αποτυπώνει νέα έρευνα που διεξήγαγε η Algean Property.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περιοχή του Ελληνικού, μιας περιοχής που αναμένεται να αλλάξει άρδην πρόσωπο, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του μεγάλου project. Εκεί, οι τιμές κυμαίνονται από 2.500 έως 4.000 ευρώ ανά τ.μ. ενώ δεν αποκλείεται να φθάσουν τα 6.500 ευρώ για κατοικίες με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Η εικόνα είναι ανάλογη και στη Γλυφάδα, με “φόντο” το μεγάλο τουριστικό project της Grivallia για τα “Αστέρια”.

Βούλα-Βουλιαγμένη παραμένουν από τις ακριβότερες περιοχές όπου οι τιμές κυμαίνονται από 2.500 έως 5.000 ευρώ και 3.000 έως 5.500 ευρώ ανά τ.μ. αντίστοιχα.

Στη Βούλα οι τιμές εκτιμάται πως θα φθάσουν τα 7.000 ευρώ για υπερσύγχρονες κατοικίες, ενώ στη Βουλιαγμένη οι τιμές αγγίζουν τα 9.000 ευρώ για ιδιοκτησίες που οι μεσίτες χαρακτηρίζουν ως exclusive.

Υπενθυμίζεται ότι το Αύγουστο ανακοινώθηκε νέο μεγάλο deal  στην αγορά του real estate, καθώς έκταση ύψους 71.000 τετραγωνικών στη Βούλα με στόχο την ανάπτυξη συγκροτημάτων κατοικιών απέκτησαν η ευρωπαϊκή εταιρία επενδύσεων real estate Henderson Park και η εταιρία real estate Hines. 

Σύμφωνα με το σχεδιασμό των δυο εταιριών, θα δημιουργηθεί συγκρότημα 400 κατοικιών με κοινές υποδομές, ιδιωτικούς κήπους, πισίνες και υπηρεσίες security. Στόχος των δυο εταιριών είναι η σταδιακή κατασκευή του project εντός των επόμενων τεσσάρων ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here