Με ταχείς ρυθμούς υλοποιείται η πρώτη φάση του project του Ελληνικού, με τον CEO της Lamda Development να ενημερώνει ότι οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και το έργο σε τροχιά ταχείας ανάπτυξης.

Εντός του τρέχοντος μηνός θα ξεκινήσει η κατεδάφιση των γηπέδων ξιφασκίας και μπάσκετ, ενώ για τον προσεχή Φεβρουάριο έχει προγραμματιστεί η έναρξη των μεγάλων έργων υποδομώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής τα έργα που έχουν εκπονηθεί ξεπερνούν τα 80 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια, βάσει προγραμματισμούθα ξεκινήσει η ανέγερση του πρώτου «πράσινου» ουρανοξύστη Marina Tower στην περιοχή της μαρίνας του Αγίου Κοσμά, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 250 εκατ. ευρώ, το ψηλότερο παραθαλάσσιο κτήριο στη Μεσόγειο που φιλοδοξεί να γίνει πρότυπο πράσινης ανάπτυξης διεθνώς.

Σε ανάρτησή του στο Instagram ο κ. Αθανασίου σχολίασε σχετικά ότι «πάντα οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τα λόγια. Ένα νέο Ελληνικό ξεπηδά από τα χαλάσματα του παλιού».

Πέραν των προαναφερόμενων εργασιών, στο εργοτάξιο διεξάγονται αυτή την περίοδο και οι εργασίες αναστήλωσης, με ιδιαίτερη προσοχή, του νεότερου μνημείου – υποστέγου Γ’ της πολεμικής Αεροπορίας «Hangar C».

Εμπνευσμένο από την Lamda Development, το Ελληνικό αποτελεί μια επένδυση ύψους 8 δις ευρώ που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περισσότερες από 75.000 θέσεις εργασίας στο σύνολό της. Η επιλογή του διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικού γραφείου FOSTER + PARTNERS μαζί με τους ARUP Engineers, Charles Anderson Landscape Architecture (ΗΠΑ) και πλήθους Ελληνικών εξειδικευμένων μελετητικών εταιρειών διασφαλίζει το στρατηγικό όραμα, δηλαδή το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός έργου που θα βελτιώσει το επίπεδο ζωής όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here