Για 4η συνεχόμενη σεζόν, το MIA’S restaurant συνεχίζει την παράδοση της ελληνικής υψηλής γαστρονομίας στην Οία της Σαντορίνης. Στη μαγευτική Οία με τα δαντελωτά σοκάκια, το MIA’S κατέχει προνομιακή θέση. Στο επίκεντρο των γεύσεων για μία ακόμη χρονιά βρίσκεται η Σαντορίνη με φόντο την κυκλαδίτικη  κουζίνα και ορίζοντα τις ακτές της Μεσογείου. 

Με βασικά υλικά επιλεγμένα ένα προς ένα από τοπικούς παραγωγούς και πιάτα με ρίζες στην ελληνική παράδοση, το εστιατόριο MIA’S στη Σαντορίνη στρώνει τραπέζι με γεύσεις και αρώματα από διάφορες περιοχές της χώρας και παρουσιάζει την εξέλιξη της παράδοσης με τον καλύτερο τρόπο. Σε αυτό το πλαίσιο, η Elli Mitrai, executive chef του MIA’S, δίνει μία διαφορετική διάσταση στην ελληνική κουζίνα παρουσιάζοντας πιάτα και συνταγές του τόπου μας, με έντονες και καθαρές γεύσεις. 

Screenshot

Η Chef βάζει τη σφραγίδα της για τη δημιουργία μιας εξαίσιας γαστρονομικής εμπειρίας σύγχρονης ελληνικής κουζίνας. Το φαγητό της χαρακτηρίζεται από προσεκτικά σχεδιασμένη χρήση ντόπιων και εγχώριων προϊόντων, συνδυασμένα με άρτιο τρόπο, μετατρέποντάς τα σε απλά και νόστιμα πιάτα. 

«Σημαντικό κομμάτι της φιλοσοφίας μας είναι η διατήρηση του βασικού κορμού του μενού και η επιλεκτική ανανέωσή του από χρόνο σε χρόνο, μόνο με πιάτα φτιαγμένα από νέα υλικά που ανακαλύπτουμε στο νησί. Μας ενδιαφέρει να γνωρίσουν οι επισκέπτες μας τον πλούτο της σαντορινιάς και κυκλαδίτικης θάλασσας και γης. Να νοιώσουν την ελληνική φιλοξενία…την ψυχή της χώρας μας», σημειώνει η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Sellia Georges. 

Το menu του MIA’S θα είναι και φέτος εποχικό και θα προσαρμόζεται κατά τη διάρκεια της σεζόν σύμφωνα με τα διαθέσιμα παραδοσιακά υλικά. Για τη φετινή χρονιά στο lunch menu a la carte, υπάρχουν τα signature dishes του MIA’S αποκλειστικά για το μεσημεριανό γεύμα, όπως Τάρτα Λευκής Καπνιστής Μελιτζάνας, Κεφτέδες στο Josper και Μύδια αχνιστά. Στο βραδινό menu δεν λείπουν τα πλέον signature πιάτα του MIA’S, όπως Μους Φάβας Σαντορίνης µε Χταπόδι Ψητό, Oxtail Παστίτσιο και Κοτόπουλο Νανάκι με τρούφα. Φυσικά, στα menu του MIA’S προσφέρονται και φρέσκα ψάρια ημέρας σε συνεργασία με ντόπιους ψαράδες της Σαντορίνης.

Επιπλέον, στο μεσημεριανό γεύμα, από τις 12.30 έως και τις 17.00, σερβίρεται για ακόμη μία χρόνια το Set Lunch Menu με 45€/ άτομο, ιδανική πρόταση για όσους ολοκληρώνουν τη διαδρομή του μονοπατιού πεζοπορίας Φηρών-Οίας και βρίσκονται στην είσοδο της Οίας. 

Επιπλέον, τo menu για ακόμη μια χρονιά συνοδεύει ένας εκλεκτός κατάλογος κρασιών, που έχει επιμεληθεί ο γνωστός Somelie Άρης Σκλαβενίνης με εκλεκτές ετικέτες από φημισμένα διεθνή & εγχώρια οινοποιεία. Από το εστιατόριο δε λείπουν και τα δροσερά κοκτέιλ, τα οποία μαζί με την διευρυμένη λίστα πότων του MIA’S Bar θα σερβίρονται με θέα τη μαγευτική καλντέρα μέχρι αργά!