Ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας είναι μεγάλος και γνωστοί σεφ δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό κάθε χρόνο προκειμένου να κατακτήσουν μια θέση στην ανώτερη βαθμίδα της γαστρονομίας, αποκτώντας αστέρι ή αστέρια Michelin.

Φέτος, ο κορυφαίος γαστρονομικός οδηγός δημοσίευσε και πάλι τη γνωστή του λίστα, όπου εκεί αποτυπώνονται κάποιες αλλαγές στον “χάρτη” της ελληνικής πρωτεύουσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, η Σπονδή είχε 2 αστέρια, και από ένα το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου, το Botrini’s του Έκτορα Μποτρίνι και η Hytra στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ πέρσι προστέθηκαν στη λίστα και το εστιατόριο CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό, όπως και το εστιατόριο Pelagos του Four Seasons Astir Palace Athens.

Όσον αφορά τη φετινή χρονιά το Delta Restaurant στο ΚΠΙΣΝ με τους σεφ Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο κέρδισε 2 αστέρια, ενώ το Soil στο Παγκράτι και το The Zillers στην ταράτσα του The Zillers Boutique Hotel κερδίζουν από ένα. Αξίζει να σημειωθεί Delta Restaurant κερδίζει και πράσινο αστέρι, που έχει να κάνει με τη γαστρονομία και τη βιωσιμότητα.

Οι αλλαγές

Από τους «παλιούς», διατηρούν τα αστέρια τους το CTC, το Botrini’s, η Hytra, το Varoulko Seaside και το Pelagos, ενώ η Σπονδή που για χρόνια ξεχώριζε με τα δυο της αστέρια, φέτος διατήρησε το ένα.

Bib Gourmand και νέες επιλογές του οδηγού

Όσον αφορά τη σχέση ποιότητας-τιμής, η οποία επιβραβεύεται με Bib Gourmand από τον οδηγό, η κατάσταση παραμένει ίδια, με το Nolan, το Οικείο και το Cerdo Negro1985 να απαρτίζουν πάλι τη μικρή λίστα.

Δείτε αναλυτικά όλη τη λίστα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here