Σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ, μηδενική η εκπροσώπηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Τα πολύ σημαντικά μηνύματα που εξέπεμψε, το Ψήφισμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδας, προς κάθε κατεύθυνση, κυρίως προς την πλευρά της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου, προκάλεσαν αίσθηση.
  • Ταυτόχρονα όμως αναδεικνύεται, μια εξαιρετική επιχειρηματική ευκαιρία, μετά την διετή μεγέθυνση των εταιρειών-μελών του ΣΦΕΕ μέσα από την κρίση της πανδημίας λόγω Covid-19.
Αναφερόμαστε σ’ ένα μέγεθος που σε όρους ΑΕΠ αποτιμάται στα σε 6,9 δισ.€ (3,7% του ΑΕΠ, το 2018). Και που για κάθε 1 ευρώ προστιθέμενης αξίας των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του φαρμάκου, δημιουργούνται άλλα 3,1 ευρώ στο σύνολο της οικονομίας.
  • Υψηλός συντελεστής μόχλευσης επιχειρηματικά με ακόμη υψηλότερο στο επενδυτικό πεδίο (έχοντας ως μέτρο σύγκρισης την περίπτωση της Pharmathen) που ωστόσο έχει-σχεδόν- μηδενική επενδυτική-χρηματιστηριακή παρουσία.
Εάν η εκπροσώπηση του περιορίζεται στην Lavipharm, σε αυτή την συγκυρία υπέρ-ανάπτυξης διεθνώς μάλλον κάτι δεν γίνεται σωστά επενδυτικά-χρηματιστηριακά. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ