Έμπρακτη στήριξη στους πυρόπληκτους της Αττικής, της Εύβοιας, της Ηλείας και των υπόλοιπων περιοχών που παραδόθηκαν στις φλόγες στέκονται μεγάλες επιχειρήσεις και όμιλοι, συνδράμοντας στο έργο των πυροσβεστών αλλά και τη αποκατάστασης των καταστροφών.

Ποιες εταιρείες ανακοίνωσαν παροχή βοήθειας

Άμεση στήριξη για την οργανωμένη αναδάσωση της ευρύτερης περιοχής της Βαρυμπόμπης προσφέρει ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μια από τις βασικές ιδρυτικές αρχές της ΒΙΑΝΕΞ, αλλά και συνολικά της οικογένειας Γιαννακόπουλου, ήταν, είναι και θα είναι να βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα πολίτη και την Ελλάδα, όποτε υπάρχει ανάγκη. “Η ΒΙΑΝΕΞ, θέλοντας να συμπαρασταθεί στις προσπάθειες της κυβέρνησης για ένα καλύτερο αύριο, αλλά και σαν θεματοφύλακας αξιών και πολιτισμού, ανακοινώνει πως θα ηγηθεί της προσπάθειας αναδάσωσης της περιοχής, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το βιοτικό μέλλον της ελληνικής οικογένειας σε ένα πράσινο περιβάλλον. Η ΒΙΑΝΕΞ προσφέρει άμεσα 100.000 ευρώ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, με το οποίο και θα συνεργαστεί ώστε να πραγματοποιηθεί η μελέτη για την οργανωμένη αναδάσωση της περιοχής”.

Δωρεά τεσσάρων μισθωμένων ελικοπτέρων Bell 214-B1 προς την Πολιτική Προστασία της χώρας πραγματοποίησε ο όμιλος Μυτιληναίου.Τα μέσα θα διατεθούν από την Πολιτική Προστασία τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος και για τις επόμενες 60 ημέρες, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Δίπλα σε ασφαλισμένους και πληγέντες βρίσκεται και ο ασφαλιστικός κλάδος. Μεταξύ άλλων, η Εθνική Ασφαλιστική ανακοίνωσε πως:

-Απόλυτη προτεραιότητα θα δοθεί στην καταβολή ασφαλιστικών αποζημιώσεων που αφορούν σε ζημιές στις πληγείσες περιοχές.

-Τα ασφάλιστρα των συμβολαίων που βρίσκονται σε ισχύ, των κλάδων Ζωής και Περιουσίας και αφορούν ασφαλισμένους κατοίκους των παραπάνω περιοχών ή και ασφαλισμένες επιχειρήσεις με έδρα τις εν λόγω περιοχές και τα οποία πρέπει να καταβληθούν από 1/08/2021 έως 31/9/2021 μπορούν να εξοφληθούν έως την 31/12/2021, χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση και ασφαλώς χωρίς κάποια επίπτωση στην ισχύ των συμβολαίων για το διάστημα αυτό.

-Λειτουργία της ειδικής γραμμής επικοινωνίας 210-9099600 για την εξυπηρέτηση των ανωτέρω περιπτώσεων 24 ώρες το 24ωρο.

H Metlife έχει ενεργοποιήσει την Αποκλειστική Γραμμή Επικοινωνίας για άμεσες και επείγουσες ανάγκες.  Επιπλέον, η MetLife έχει φροντίσει, για τον άμεσο συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών, με στόχο την ταχύτερη δυνατή διαχείριση των αιτημάτων που υποβάλλονται.

Η COSMOTE στηρίζει στους συνδρομητές της παρέχοντας δωρεάν λεπτά ομιλίας και data. Σε ανάλογη κίνηση προχωρουν η Vodafone και η Wind.

Όλες οι τράπεζες, μέσω της ΕΕΤ ανακοίνωσαν πως θα σταθούν με κάθε πρόσφορο μέσο στο πλευρό των πληγέντων με μέτρα που θα ανακοινώσει κάθε τράπεζα χωριστά.

Τη διαγραφή οφειλών για τους οικιακούς πελάτες της, των οποίων τα σπίτια έχουν καταστραφεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές αποφάσισε η ΔΕΗ.

Mέτρα ελάφρυνσης για τους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών ανακοίνωσε και η Watt + Volt. Η εταιρεία προχωρά σε πλήρη διαγραφή της καταναλωθείσας αξίας ηλεκτρικής ενέργειας για τις οικιακές και επαγγελματικές παροχές των καταναλωτών των οποίων τα κτίσματα καταστράφηκαν. Παράλληλα τους παρέχεται η δυνατότητα να μεταφερθούν στο πρόγραμμα «WATT+VOLT zerO», με δώρο τη χρέωση zerO για τους 12 πρώτους μήνες, δηλαδή για ένα χρόνο θα πληρώνουν μόνο το κόστος ενέργειας που καταναλώνουν.

Εταιρείες λιανεμπορίου και εστίασης, μεταξύ άλλων Γρηγόρης, Coffee Island, Σκλαβενίτης, Κρητικός, ΑΒ Βασιλόπουλος και efood βρίσκονται δίπλα στους πυρόπληκτους με δωρεάν φαγητό και νερό, όπως ανακοίνωσαν στα social media.

Η Creta Farms έχει δηλώσει ήδη την πρόθεσή της να συμβάλει ουσιαστικά στις δράσεις της πρωτοβουλίας Varibopi-reset. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προτίθεται να διαθέσει το ποσό των €50.000 για τον σκοπό αυτό.

Η Lidl προτίθεται να χορηγήσει μελέτες και τη συνεπακόλουθη εφαρμογή δράσεων Αναδάσωσης, Αποκατάστασης του Φυσικού Περιβάλλοντος στις πληγείσες περιοχές, Προστασίας και Βέλτιστης Διαχείρισης των Φυσικών Πόρων της χώρας. Η εταιρεία διαθέτει άμεσα 500.000 ευρώ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Η ΑCS ανακοίνωσε ότι προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες μεταφοράς για είδη πρώτης ανάγκης προς τους πυρόπληκτους.

Η ΕΛΤΑ Courier, ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει χωρίς χρέωση την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης και αγαθών που θα συλλεχθούν για τους πυρόπληκτους. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας, μπορούν να παραδίδουν τα είδη πρώτης ανάγκης σε όλα τα καταστήματα του δικτύου ΕΛΤΑ Courier, αναφέροντας ότι αφορά πυρόπληκτους, με αναλυτικά τα στοιχεία παραληπτών.

Τα Διαγνωστικά Κέντρα ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Αττική και στη Χαλκίδα προσφέρουν δωρεάν εξετάσεις σε όλους τους πληγέντες από τις πυρκαγιές καθώς και στους Πυροσβέστες, τους πιλότους των εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας και όλων των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας, που μετέχουν στις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Kαι η Nova ανακοίνωσε μέτρα υπέρ των πυρόπληκτων

*Η λίστα θα εμπλουτίζεται διαρκώς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here