Με αφορμή την υπόθεση/σκάνδαλο Folli Follie, τα τελευταία 24ωρα “παίζει” πολύ το dual listing για συγκεκριμένους ομίλους και εισηγμένες, με ισχυρή παρουσία ξένων funds στο μετοχικό κεφάλαιο.

Η αλήθεια είναι, πως το θέμα είχε τεθεί και κατά το παρελθόν, προτάσεις είχαν γίνει- μέχρι και στα Folli Follie πριν από χρόνια είχε υπάρξει πρόταση για παράλληλη διαπραγμάτευση των μετοχών στο χρηματιστήριο του Χονγκ-Κονγκ– αλλά οι τελευταίες εξελίξεις το επαναφέρουν επιτακτικά ως μία ελάχιστη διέξοδο για την θωράκιση της αξιοπιστίας ελληνικών ομίλων. Περισσότερα θα μάθουμε σήμερα, που θεωρητικά -έτσι ήταν προγραμματισμένο τουλάχιστον-  επιστρέφει στην Αθήνα από το Χόνγκ Κόνγκ ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Σήμερα επίσης υποτίθεται ότι θα υπήρχαν νέες – και ουσιαστικότερες ελπίζεται – επαφές μεταξύ της Folli Follie και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Είναι λύση; αναμφίβολα όχι και η καλύτερη δυνατή. Ωστόσο είναι μία λύση, μου εκμυστηρεύθηκε επιχειρηματίας- βασικός μέτοχος ομίλου με εξωστρεφή προσανατολισμό, παρουσία εκτός συνόρων και με deals σε διάφορες αγορές.

Είναι μία λύση, μου είπε και σας το μεταφέρω με την βεβαιότητα πως όσο βαθαίνει η υπόθεση/σκάνδαλο Folli Follie και περιπλέκεται η κατάσταση τόσο οι…σειρήνες για κινήσεις ανάλογου χαρακτήρα θα δυναμώνουν και θα απευθύνονται προς όλο και περισσότερους επιχειρηματίες- βασικούς μετόχους blue chips.

Και που να αρχίσουν οι αγωγές μεμονωμένων, οργανωμένων και φορέων κατά της διοίκησης της Folli Follie και κατά παντός υπευθύνου. Ήδη η Ένωση Επενδυτών στρέφεται εναντίον της Folli Follie, ετοιμάζοντας αγωγές. Και ακόμη είμαστε στην αρχή, δυστυχώς.

Οι τράπεζες προσπαθούν να ενισχύσουν τα ενέχυρα για τα δάνεια που έχουν χορηγήσει στη Folli Follie και γι’ αυτό βάζουν χέρι στις μετοχές των ΚΑΕ και των πολυκαταστημάτων Attica, όπου η οικογένεια Κουτσολιούτσου διατηρεί μειοψηφική αλλά σημαντική συμμετοχή.

Η μετοχή της Folli Follie στο Χρηματιστήριο καταρρέει και ήδη έχουν εξατμισθεί 705 εκατ. Ευρώ από την κεφαλαιοποίησή της μέσα σε λιγότερο από 1 μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here