Τέλη Οκτωβρίου 2020 “κλείνει” η πώληση της θυγατρικής του ΟΤΕ στη Ρουμανία.
Η Telekom Romania και η Orange κατέληξαν σε συμφωνία, με το τίμημα να ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ.
    Αρχές της εβδομάδος ανακοινώνεται η σύνθετη συμφωνία Alpha Bank- Unicredit.
  “Kαρδιά” του deal η θυγατρική της ελληνικής τράπεζας στην Ρουμανία.
  Η ευρύτερη εμπορική συνεργασία στον τομέα της διαχείρισης κεφαλαίων (asset management) και ειδικότερα στα αμοιβαία κεφάλαια, καθώς και στην πώληση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων επενδυτικού τύπου (unit linked), αποτελεί βασικό πυλώνα της συμφωνίας μεταξύ Alpha και UniCredit στην Ελλάδα και στην αγορά της Ρουμανίας.
Οπως ανακοινώθηκε, η ενιαία τράπεζα που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα αποτελέσει την 3η μεγαλύτερη τράπεζα στη Ρουμανία, με συνολικό μερίδιο αγοράς 13%, έναντι 17% της Banca Transilvania και της BCR που ακολουθεί με 14%. Η νέα τράπεζα στην οποία η Alpha θα διατηρήσει το 9,9% –εισπράττοντας από την πώληση 300 εκατ. ευρώ– θα αποκτήσει το κρίσιμο μέγεθος για την περαιτέρω ανάπτυξη μέσα από τις συμπληρωματικές εργασίες.

   Και, προχθές η ανακοίνωση της συμφωνίας για την εξαγορά της ENEL Romania από την ΔΕΗ. Εναντι 1,24 δισ. €

Το “δια ταύτα” ευρύτερα για τις εμπορικές-οικονομικές σχέσεις των 2 χωρών.
     Η Ρουμανία βρίσκεται ανάμεσα στους 10 κυριότερους εξαγωγικούς προορισμούς για τα ελληνικά προϊόντα για τρίτη διαδοχική χρονιά, με τις ελληνικές εξαγωγές να σημειώνουν νέο ρεκόρ για το 2022, αγγίζοντας τα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ.
    Οι κύριες κατηγορίες των ελληνικών εξαγωγών περιλαμβάνουν:
Προϊόντα βιομηχανίας κατασκευών, Προϊόντα Πετρελαίου, Προϊόντα Χημικής Βιομηχανίας, Προϊόντα Βιομηχανίας Πλαστικών, Η/Υ, Παιχνίδια για παιδιά, Φρέσκα Φρούτα και Παρασκευασμένες Ελιές.
    Ταυτόχρονα, η Ελλάδα είναι η 8η κυριότερη επενδύτρια χώρα ενώ ο αριθμός των εγκατεστημένων επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων ξεπερνά τις 8.000.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ