Μία αναστάτωση στο οικονομικό επιτελείο και τον ΟΔΔΗΧ, την είχαν μετά την οριστικοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Γαλλία.
Συναγερμός και εύλογη προσοχή μήπως ενεργοποιηθούν ξαφνικά, επιθετικές πωλήσεις σε κρατικά ομόλογα χωρών του Νότου, λόγω της αδυναμίας Μακρόν να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.
Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ΕΚΤ, η Γαλλίδα Christine Lagarde,  είχε προνοήσει από Τετάρτη-Παρασκευή, με παρεμβάσεις της να καθησυχάσει τις αγορές για το πως θα (υπό) στηριχθούν οι υπερ-χρεωμένες χώρες.
  •     Ετσι, από Δευτέρα πρωϊ ουδεμία κίνηση κερδοσκοπίας υπήρξε, το γαλλικό 10ετές δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα (στο 2,263%) με αποτέλεσμα για το αντίστοιχο ιταλικό, η απόδοση να διαμορφωθεί στο 3,704% και το ενθαρρυντικό για το οικονομικό επιτελείο η περαιτέρω υποχώρηση στο 3,955% του ελληνικού.
Περίπου 70 μονάδες βάσης, από τα υψηλά,  μόλις 3 συνεδριάσεις πριν όταν ανάλογου εύρους επιβάρυνση είχε να καταγραφεί στην ελληνική αγορά από το τέλος 2015-αρχή 2016.
  •     Κερδήθηκε η μία “μάχη” σημαντική, όπως εξελίχθηκε η κατάσταση το τελευταίο διάστημα, μένουν να κερδηθούν πολλές επόμενες μέχρι την έξοδο από τον “πόλεμο”.

 

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde επανέλαβε χθες την πρόθεση των αξιωματούχων να αυξήσουν τα επιτόκια τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, τονίζοντας πως η μάχη για τον πληθωρισμό συνεχίζεται παρά τους κλυδωνισμούς στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Christine Lagarde,
  •  «Σκοπεύουμε να αυξήσουμε τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ κατά 25 μονάδες βάσης στη σύνοδο νομισματικής πολιτικής μας τον Ιούλιο και να τα αυξήσουμε ξανά τον Σεπτέμβριο» 

Στη Wall Street, χθες, o Dow Jones υποχώρησε -0,14% ή 401 μονάδες στις 29.885, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο +0,2% στις 3.674 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,43% στις 10.798 μονάδες.

Στην Ευρώπη, τα κυριότερα χρηματιστήρια κινήθηκαν χθες σε θετικό έδαφος. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο +1,50% στις 7.121 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα +1,06% στις 13.265 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη +0,64% στις 5.920 μονάδες.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών κινήθηκε χθες ελαφρώς ανοδικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here