Στην τιμή του 1,20 ευρώ πέρασε το 9,2% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ από το 12,5% που είχε ο Λεωνίδας Μπόμπολας, στο Fund Reggeborgh.
Τιμή προσυμφωνημένης συναλλαγής 1,20€ με την τρέχουσα στα 1,409 ευρώ. 
Ακούγονται πολλά στη χρηματιστηριακή αγορά.
Στην αγορά εκτιμούν, πως οι Ολλανδοί θα κρατήσουν την τιμή, κοντά σε αυτά τα επίπεδα, μέχρι την αποκοπή του δικαιώματος για την αύξηση κεφαλαίου.
Στα 0,90 ευρώ η τιμή συμμετοχής, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, με σχέση ανταλλαγής, 1,25 νέες για κάθε 2 παλαιές μετοχές. 
  • Στην αγορά εκτιμούν ότι κεντρική επιδίωξη των επιτελών του Reggeborgh είναι η άσκηση συμμετοχής όσο το δυνατόν λιγότερων μετόχων, προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους για κάλυψη μέχρι και του 40% των αδιάθετων. 
Αναπόφευκτα γεννιέται το ερώτημα:
  • Πως θα συνυπάρξουν ενδεχόμενη υψηλότερη τιμή (στο χρηματιστηριακό ταμπλό) σε σχέση με την τιμή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ;

Αναδεικνύεται μια λεπτομέρεια με την δική της ιδιαίτερη σημασία :

Όταν η τιμή της μετοχής αντέδρασε προς τα 1,50 ευρώ (πριν μήνα, στην γενική συνέλευση) ξαφνικά στο Χρηματιστήριο Παραγώγων “ανοίχτηκαν” 2.500 Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης ΣΜΕ, τα οποία μέχρι και την συνεδρίαση της Παρασκευής παρέμεναν “ανοιχτά”.

Στην ανάλυση μας, πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ένα δεδομένο:
  • Οι Wessels δεν μπήκαν στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ για να μείνουν “κατασκευαστές” στην ελληνική αγορά αλλά για να εγγράψουν υπεραξίες (με ορίζοντα τριετίας ή 4ετίας, όπως με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), να αποκομίσουν οφέλη από τις “παραχωρήσεις” και τη μεταπώληση θυγατρικών με ικανή παρουσία σε διάφορους κλάδους και τομείς.

Υπάρχει κι ένα μικρό κοινό μυστικό:

Το μεγάλο ομολογιακό των τουλάχιστον 650 εκατ. Ευρώ…αλλά γι’ αυτό θα διαβάσετε περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση, μάλλον στους “Ψιθύρους”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here