Εύλογα τα ερωτήματα στην αγορά, όχι από την ανακοίνωση των Ολλανδών πως θα ασκήσουν το δικαίωμα (επαν)αγοράς που έχουν αλλά από το γεγονός πως η σχετική διαδικασία θα αφορά ένα μέρος του μετοχικού κεφαλαίου…

Η συμφωνία Reggeborgh-Motor Oil προέβλεπε την δυνατότητα η πρώτη να αγοράσει από την δεύτερη σε συμφωνημένη τιμή (1,75€/μτχ) που με αναθεώρησή της διεύρυνε τον χρονικό ορίζοντα άσκησης (Μάϊος 2025).

Γιατί τώρα να κινηθεί τώρα ο ένας μέτοχος να αποκτήσει 10,4 εκατ μτχ (2,987% του μ.κ) και όχι και τα 26 εκατ € που προβλεπόταν.

  • Έχει ανάγκη η Motor Oil αυτά τα 18,2 εκατ ευρώ; προφανώς και όχι.
  • Εχει λόγο να μείνει “ανοιχτό” το option για τα άλλα 15,6 εκατ (4,48% του μ.κ) που θα ασκηθεί κάποια στιγμή μέχρι τον Μάϊο 2025, μόνο για 2-3 τινά, καθώς η πλευρά Βαρδινογιάννη δεν σχεδιάζει να απο-επενδύσει πλήρως από τον όμιλο.

Θα μπορούσε η απάντηση να βρίσκεται στον επίσης Ολλανδό, Martialis Quirinus van Poecke, ο οποίος μέσω του Atlas NV(Atlas Invest Holding) ελέγχει το 9,80% του μ.κ (ήτοι 34,1 εκατ μτχ) ή σε τρίτο ενδιαφερόμενο με τον οποίο ο ένας εκ των 2 βασικών μετόχων έχει στα σκαριά καινούργιο project.

Ενα μίνι placement, είναι ορατό στον ορίζοντα, σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες.