“Ναι” από το 74,2% των ομολογιούχων στην πρόταση (πρόωρης) επαναγοράς του θηριώδους ομολογιακού, που “βάραινε” τον Όμιλο.
Πρακτικά, κάτοχοι τίτλων αξίας 497 εκατ.€ ανταποκρίθηκαν στην πρόταση της διοίκησης, που “πλήρωσε” 101% σε μία περίοδο, που τα εταιρικά ομόλογα στην πλειονότητα τους υπολείπονται λιγότερο ή περισσότερο από την τιμή έκδοσης.
Επί της ουσίας, η εισηγμένη αναχρηματοδοτεί τον δανεισμό της- για 500 εκατ.€ μέσω της Eurobank και για 275 εκατ.€ μέσω επίσης της Eurobank και Alpha Bank.
  •      Οι συμφωνίες αφορούν τις ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, αντίστοιχα με αποτέλεσμα την σημαντική ελάφρυνση χρηματοδοτικού κόστους-εξυπηρέτησης σε σχέση με την προηγούμενη (αρχική ) σύμβαση.
    Πρόκειται για μία διπλή σε μία κίνηση, που έρχεται να επιβεβαιώσει την σχέση Ομίλου-τραπεζικού συστήματος (εν προκειμένω των Eurobank και Alpha Bank) πιστοποιώντας (επί της ουσίας) την πιστοληπτική αξιοπιστία του ομίλου.
Προφανώς σύμπτωση:
Η καταληκτική ημέρα της περιόδου αποδοχής της πρότασης (η διαδικασία ξεκίνησε την 1η Αυγούστου) μία μέρα πριν την υποβολή των προσφορών για το 67% του μ.κ του ΟΛΗΓουμενίτσας (μέσω του σχήματος Attica Συμμετοχών- ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here