Τελικά η πλευρά των Μπάκου-Καϋμενάκη ενεργοποίησε την option αγοράζοντας το 18,33% των μετοχών, που κατείχαν (έμμεσα) οι Σάκης και Δημήτρης Καλλιτσάντσης, ανεβάζοντας την θέση της Invesco, συνολικά, σε λίγο πάνω από το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
   Το fund φέρεται να ήταν ο ένας από τους δύο κύριους αγοραστές, στην χθεσινή συνεδρίαση, από τα 1,555 έως τα 1,666 ευρώ, καθώς ο έτερος ήταν ισχυρή ιδιωτική χρηματιστηριακή, που ενεργεί για λογαριασμό των Ολλανδών.
   Το Reggeborgh φέρεται να ελέγχει το 14,35% χωρίς να υπολογισθεί η option για το 12,5% του Λεωνίδα Μπόμπολα.
    Αυτό σημαίνει, πως οι δύο πλευρές προσέρχονται στην έκτακτη γενική συνέλευση “ετοιμοπόλεμες” και με ισχυρά “όπλα” η κάθε μία.
   Εκτός “μάχης” μένουν-μέχρι τώρα- οι τράπεζες και θεσμικοί που έχουν ένα συνολικό 6%-7% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, χωρίς να έχουν προσεγγιστεί -προς ώρας- είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά.
   Σε κάθε περίπτωση, κερδισμένοι από την “μάχη” των δύο “στρατοπέδων” βγαίνουν οι μικρομέτοχοι, επενδυτές καθώς η μετοχή έκανε ένα άλμα +6,43% (στα 1,655 ευρώ) ανεβάζοντας στο +21,25% την απόδοση της σε διάστημα μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here