Η Ελλάδα τώρα χρειάζεται προβλεψιμότητα

0

Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Τα μικρά παιδιά λατρεύουν το τσίρκο. Παρακολουθούν εκστασιασμένα τους ακροβάτες, τους κλόουν και τους σαλτιμπάγκους να κάνουν πάντα το απροσδόκητο, να ανατρέπουν τις ισορροπίες, να εκπλήσσουν με τις γκάφες, τις γκριμάτσες, τις επικίνδυνες φιγούρες και προσπάθειες.

Η χώρα όμως δεν είναι τσίρκο. Οι Έλληνες δεν χρειάζονται άλλες εκπλήξεις. Σταθερότητα, ηρεμία, διαρκείς άοκνες  προσπάθειες εκσυγχρονισμού και μεταρρυθμίσεων χρειάζονται οι Έλληνες.

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει προβλέψιμη χώρα. Είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας οδικός χάρτης κι ένας οδηγός προσηλωμένος στη διαδρομή. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι, επενδυτές, εργαζόμενοι, φορολογούμενοι ποιο είναι σχέδιο ποιος είναι ο προσανατολισμός.

Η απλή αναδιανομή του πλούτου δεν είναι πολιτική επιλογή. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει παραγωγική, ανταγωνιστική και εξωστρεφής οικονομία γιατί μόνον τότε θα διαθέτει επαρκείς πόρους ώστε να μοιράζει το πραγματικό πλεόνασμα σε όσους έχουν ανάγκη προστασίας και μέριμνας.

Με το που προκηρύχθηκαν οι εκλογές, η Ελλάδα σταμάτησε να κινείται. Η κυβέρνηση ανέβαλε όλες τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που είχε εξαγγείλει, δίνει παρατάσεις και εκδίδει ανακοινώσεις με μισόλογα για να δικαιολογήσει τις αβελτηρίες.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι άνθρωποι λατρεύουν τις υπερβολές και τις εξάρσεις.

Η διπολικότητα της ζωής, μας βοηθά να εκτιμούμε την αξία του κάθε άκρου. Δεν μπορούμε να βιώσουμε πραγματική χαρά, χωρίς να έχουμε βιώσει πραγματική λύπη. Ουδείς εκτιμά την πραγματική ηρεμία χωρίς να έχει προηγουμένως βιώσει έντονο θυμό, εκνευρισμό ή αγωνία. Συνειδητοποιούμε την αξία της υγείας, μόνον αφού έχουμε ασθενήσει.

Η Ελλάδα πέρασε απ’ όλα αυτά τα στάδια. Θύμωσε, αρνήθηκε, διαπραγματεύθηκε, συνειδητοποίησε, συνθηκολόγησε. Τώρα ήρθε η ώρα της ηρεμίας, του σχεδιασμού και την προβλέψιμης αναπτυξιακής προσπάθειας….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here