«Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να δελεάσει εταιρείες τεχνολογίας με φορολογικές ελαφρύνσεις και καλά εκπαιδευμένους ειδικούς» αναφέρει το γερμανικό κανάλι ARD σε ρεπορτάζ του για επιχειρήσεις που επενδύουν στην Ελλάδα.

«Γερμανικές εταιρείες πληροφορικής ανακαλύπτουν την Ελλάδα ως έδρα» τονίζεται στο ρεπορτάζ που εστιάζει καταρχήν στα Ιωάννινα, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί και ως «η Silicon Valley της Ευρώπης». Σύμφωνα με τον Όλιβερ Στάιλ, Διευθύνοντα Συμβούλο της Teamviewer «στη Γερμανία είναι δύσκολο να βρεθούν προγραμματιστές, αλλά υπάρχουν πολλοί καλά εκπαιδευμένοι και καινοτόμοι άνθρωποι στα Ιωάννινα».

«Η ελληνική κυβέρνηση ενδιαφέρεται πολύ να κρατήσει αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ARD. Όπως επισήμανε «ο πρώτος στόχος μου είναι να δημιουργήσω θέσεις εργασίας και να δώσω στους νέους Έλληνες την ευκαιρία να αναπτύξουν μια καριέρα εδώ στην Ελλάδα».
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι διαδικασίες δημόσιας διοίκησης είχαν ήδη αρχίσει να ψηφιοποιούνται πριν από την πανδημία και τώρα διατίθενται πρόσθετοι οικονομικοί πόροι για να προωθήσουν αυτόν τον μετασχηματισμό ακόμη περισσότερο. Το μήνυμα του Πρωθυπουργού είναι ότι δεν πρόκειται πλέον για μια «Ελλάδα της κρίσης», αλλά για μια Ελλάδα που αναπτύσσεται ραγδαία και είναι ανοιχτή σε ξένες επενδύσεις, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Όλο και περισσότερες εταιρείες ανακαλύπτουν την Ελλάδα ως έδρα. Για παράδειγμα, η Microsoft σχεδιάζει να επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την κατασκευή τριών κέντρων δεδομένων για την πλατφόρμα της Azure. Αλλά και η Teamviewer σχεδιάζει μια έδρα στα Ιωάννινα. Η εταιρεία ξεκίνησε με 18 υπαλλήλους – τώρα είναι 50. Μεσοπρόθεσμα, 150 έως 200 εργαζόμενοι πρόκειται να έχουν την έδρα τους εκεί» προστίθεται στο δημοσίευμα.

Πηγή: Deutsche Welle

Το τεχνολογικό Hub της TeamViewer στην Ελλάδα μεγαλώνει κι άλλο

Ο κολοσσός TeamViewer επένδυσε με κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στα Ιωάννινα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here